Mindenmás

Most kaptuk a hírt: Kecskemétről ma este indul a gép Koszovóba

Katonaorvosi csoport indult Koszovóba, egy Airbus A319-es repülőgép fedélzetén. Információink szerint a sérült magyar katonákat látják el.

A koszovói Zvecan településnél elrendelt tömegoszlatási feladatban megsebesült magyar katonák ellátása és szükség szerinti hazahozatala érdekében a Magyar Honvédség kifejezetten egészségügyi ellátásra kialakított Airbus A319-es repülőgépe indult el a helyszínre Kecskemétről május 29-én este.

A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is.

Koszovóban ma este durvultak el az összecsapások! Aleksandar Vučić szerb elnök hétfőn este rendkívüli beszédet mondott! Ebben arra kérte a koszovói szerbeket, hogy békésen tüntessenek, ha tüntetni fognak holnap.


Zvecsán lakói összetűzésbe kerültek a helyi békefenntartó erőkkel, sokkoló gránátot is bevetettek, és a hírek szerint legalább két ember megsebesült. Állításuk szerint a támadást a KFOR hajtotta végre. Más hírek arról szólnak a tüntetők támadtak a békefenntartókra. Sajnos a hírek 20 magyar békefenntartó sérüléséről is szólnak, akik most biztos ellátást kapnak. Legyen béke!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb