Mindenmás

Az egyik sofőr túl gyorsan ment, a másik nem adott elsőbbséget: a baleset miatt maradandó fogyatékosságot szenvedett egy nő – vádemelés lett a vége Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt két sofőrrel szemben. Egyikük az elsőbbségadást mulasztotta el, a másik a megengedett sebesség kétszeresével hajtott, emiatt nem tudta elhárítani a balesetet. Egy nő maradandó fogyatékosságot szenvedett, a járműben utazó további két utas és a sofőr többszörös csonttöréseket szenvedett – tudtuk meg az ügyészségtől.

A vádirat szerint egy szolnoki férfi négy utassal a járművében 2021. október 28-án, délután, a 441. számú főúton derült időjárási és jó látási viszonyok közepette közlekedett. Egy útkereszteződéshez érve a stoptábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a védett útvonalon tőle balról érkező, a megengedett 40 km/óra sebességet több mint kétszeresen túllépve, mintegy 86-92 km/óra sebességgel közlekedő személygépkocsinak.

VÉSZFÉKEZETT, DE NEM TUDOTT MEGÁLLNI

A védett útvonalon haladó autó sofőrje észlelve, hogy a kanyarodó jármű nem tesz eleget az elsőbbségadási kötelezettségének, vészfékezett. Jelentős sebességtúllépése miatt azonban nem tudott megállni, ezért a járművével belecsapódott az útra szabálytalanul felhajtó autó oldalának, amely emiatt a szalagkorlátnak ütközött.

AZ AUTÓBAN TÖBBEN IS SÚLYOSAN MEGSÉRÜLTEK

A baleset következtében a kanyarodó járműben hátul, középen ülő, biztonsági övet használó nő életveszélyes, továbbá maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket, a járműben utazó további két utas és a sofőr többszörös csonttöréseket szenvedett. A baleset azért következett be, mert az egyik sofőr nem adott elsőbbséget a védett útvonalon közlekedő járműnek, továbbá a másik sofőr jelentősen túllépte az útszakaszra vonatkozó, táblával jelölt megengedett sebességet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb