Közélet

Meglepetés karácsonyra: nem nyitnak ki az egyik Kecskeméten is működő multi üzletei december 24-én

A Lidl mind a 200 üzlete zárva tart majd Magyarország egyik legnagyobb keresztény ünnepén, december 24-én – derült ki a cég közleményéből, tehát a Szenteste előtti napon tudunk csak bevásárolni itt Kecskeméten.

„A felek egyöntetű véleménye szerint ez egy úttörő lépés a kereskedelemben dolgozó magyar munkavállalók és családtagjaik számára, akik így békességben, nyugalomban tölthetik a teljes ünnepet szeretteik körében.

DECEMBER 23-ÁN HOSSZABBÍTOTT NYITVATARTÁS LESZ

A kezdeményezés mögött a Civil Összefogás Fórum (CÖF), valamint a „modern keresztény-szociális értékrendet képviselő szakszervezet”, az Egyenlő.hu áll, akik partnerségre is léptek a Lidllel ebben az ügyben – írja a Telex.

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke azt mondta: “A család fontossága nem kérdés számunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalónk számára szabadnapot biztosítunk. Természetesen vásárlóink érdekeit is szem előtt tartjuk, akiket december 23-án meghosszabbított nyitvatartással várunk majd, annak érdekében, hogy a vásárlói igények is a legmagasabb szinten kerüljenek kiszolgálásra.”

Egyébként október végén döntött a parlament arról, hogy nem lesz munkaszüneti nap december 24-e. Erről korábban itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb