Mindenmás

Igazi hős: ablakpucolás közben esett ki az ablakon Ildikó, aki 17 métert zuhant Baján – túlélte, és most köszönetet mondott orvosainak is

Ildikó három éve 17 métert zuhant, amikor ablakpucolás közben kiesett bajai lakásának ablakából. Már az is hihetetlen, hogy túlélte, ráadásul a felépülési esélyeiről szóló orvosi előrejelzésekre is alaposan rácáfolt. Három évnyi küzdelemmel a háta mögött a Fókusznak mesélt a balesetről, és orvosainak is üzent: megköszönte azt, hogy még élhet.

A riportból kiderült, hogy Ildikó rehabilitációjának messze nincs vége. Mindennap tornázik, neuropszichológus foglalkozik vele. Mint kiderült, fejlődik: eleinte majdnem 1 órába telt hat krumplit meghámoznia, ma már 5 perc alatt megy.

AZT SEM LEHETETT TUDNI, HOGY FELÉBRED-E A KÓMÁBÓL

Hatalmas út ez, eleinte az is kérdéses volt, hogy egyáltalán felébred-e a kómából. Nem emlékszik pontosan a történtekre, szerinte az agya szándékosan törölte a zuhanás emlékét. Párja, Zsolt úgy ment el aznap otthonról, hogy mondta neki, nehogy valami baja történjen a magasban, ablakpucolás közeben. Ő talált rá, mikor hazaért. Ildikó magánál volt, megszorította Zsolt kezét, fajdalmában ordított, majd nem reagált semmire.

HORZSOLÁS SEM VOLT A BETONON FEKVŐ ILDIKÓN

Még most is felkavarja Zsoltot, ahogy visszagondol a 3 évvel ezelőtti napra. Bár külsérelmi nyom, még csak horzsolás sem volt a betonon fekvő Ildikón, intubálták és mentőhelikopterrel szállították Bajáról Szegedre.

“Azt mondta az orvos, hogy nem fog tudni kommunikálni és lebénul a jobb oldala, mert ez a két központ teljesen meghalt. Három és fél centi mély az agysérülés, az agykérget is érinti” – emlékszik vissza Zsolt.

HAT HÓNAPON KERESZTÜL NEM LÁTOGATHATTA CSALÁDJA

Ildikót 3 napig látogathatta a családja, amikor beütött a Covid és teljes zárlat alá került a kórház. 6 hónapon keresztül személyesen nem is találkozhattak. 6 hétig volt kómában, közben stroke-ot is kapott, nem lehetett tudni milyen állapotban lesz, amikor felébred. Bár a stroke miatt még most is lassan beszél, az állapota nagyon sokat javult. Botot már csak az utcán használ és egyedül is tud közlekedni.

“Ez az egy életem van, amit majdnem elveszítettem. Köszönöm önöknek, hogy élek” – üzent orvosainak Ildikó.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb