Mindenmás

Bevezetnék a sokkolókat a börtönökben: Kiskunhalason gyakorlatoztak a kommandósok és smasszerek

Januárban kezdődik a börtönreform Magyarországon, a börtönőrök felszereléséhez sokkoló is tartozhat majd. Kiskunhalason több mint 100 kommandós és smasszer igyekezett elsajátítani az új szakmai protokollt – írta az Index.

Kiskunhalason több mint 100 kommandós és smasszer gyakorlatozott, hogy a gyakorlatban is elsajátítsák azt a szakmai protokollt, amellyel megelőzhető egy támadás vagy egy börtönlázadás. Januártól megkezdődik a börtönreform Magyarországon. Az Index úgy tudja, hogy a börtönőrök felszereléséhez sokkoló is tartozna.

FORGATÓKÖNYV ALAPJÁN GYAKORLATOZTAK A KISKUNHALASI BÖRTÖNBEN

A napokban egy jól megtervezett forgatókönyv alapján gyakorlatoztak a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) munkatársai az ország legfiatalabb börtönének számító Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.

„Külső támadás ért egy csaknem 900 elítéltet fogva tartó intézetet, valamint ezt még két, a börtön rendjét veszélyeztető esemény is követte” – tájékoztatta az Indexet Makula György ezredes.

PAJZSOKAT, PÁNCÉLOKAT ÉS DRÓNOKAT IS TESZTELTEK

A BVOP kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a gyakorlat során a kommandósok és a börtönőrök azokat a szakmai protokollokat alkalmazták, amelyek készségszintű elsajátításával megelőzhetők, illetve megakadályozhatók az ilyen események.

“Ezek a gyakorlatok, amellett, hogy felkészítik a munkatársainkat egy esetlegesen bekövetkező rendkívüli esemény hatékony és gyors felszámolására, lehetőséget biztosítanak az új eszközeink, valamint az új taktikai és műveleti módszereink tesztelésére is”

– mondta el az ezredes, aki hozzátette: a drónok, a videoszkóp, a megafon, valamint a testkamerák hozzájárultak a sikeres intézkedések végrehajtásához.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb