Mindenmás

Háromezer új dolgozóval bővűlhet a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár a korábbi bejelentéseknek megfelelően bővítésbe fektet be, akár háromezer új dolgozóval is bővűlhetnek. Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója azt is elárulta, hogy helyi munkaerővel fedné le a cég igényeit – írta a portfolio.hu.

Az autóiparban zajló totális átalakulás egyik legnagyobb nyertese lehet Kecskemét, ahol a Mercedes-Benz több milliárd eurót fektet be annak érdekében, hogy a cégcsoport egyik legmodernebb gyártóbázisát építsék fel, háromezer új munkahelyet létrehozva.

A korábbi bejelentésnek megfelelően a Mercedes-Benz a kecskeméti gyár bővítésébe fektet be. Ennek eredményeként egy teljesen új karosszéria- és összeszerelőcsarnok épül, valamint a felületkezelő üzemünk is átfogó korszerűsítésen esik át. Létrejön továbbá egy új akkumulátorbeszerelő üzem is.

“A bővítéssel megnő a Mercedes-Benz kecskeméti üzemének gyártási területe, erre pedig azért van szükség, mert az évtized közepén indul az új, tisztán elektromos meghajtású modelljeink gyártása”

 – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója.

HELYI MUNKAERŐT ALKALMAZNAK MAJD

Hozzátette: szeretném hangsúlyozni, hogy abból indulunk ki, hogy a jövőben is képesek leszünk majd helyi munkaerővel lefedni az igényeket. Azért állítom ezt ilyen magabiztosan, mert egyrészt Kecskemét regionális elhelyezkedése igen előnyös, másrészt pedig országos összehasonlításban is rendkívül vonzó munkáltatónak számítunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb