Mindenmás

Fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség, meg is lett az eredménye! Mutatjuk, hány részeg sofőrt fogtak az elmúlt héten a vármegyénkben

Mint korábban beszámoltunk róla, az elmúlt héten országosan fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen sokkal több ittas sofőrt szűrtek ki, mint a korábbiakban; mutatjuk a hét közlekedésrendészeti híreit!

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1602-en lépték át. A jogsértések elkövetőinek minimum 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Azok a sofőrök azonban ennél nagyobb összegű bírságra számíthatnak, akik lakott területen belül 50 km/h helyett 104, illetve 96 km/h-val közlekedtek. 

50 BALESET, 51 RÉSZEG SOFŐR

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt ötven olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások az elmúlt hetekhez képest lényeges több, összesen ötvenegy olyan autóvezetőt igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Közülük egy sofőr balesetet is okozott – tudtuk meg a rendőrségtől.

ZÉRÓ TOLERANCIA

“Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!” – közölték.

Vezessetek óvatosan, vigyázzunk egymásra! A fokozott ellenőrzésről korábban itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb