Mindenmás

Büszkék vagyunk: Bács-Kiskun vármegyei csapatok is részt vesznek a veszélyes rally versenyen

Bács-Kiskun vármegyei csapatok is részt vesznek a Budapest-Bamako Rallyn, ami egy veszélyes tájékozódási verseny, ahol szinte csak magukra, egy kicsit egymásra és a helyiekre számíthatnak a versenyzők, hiszen sem szervizkamion, sem asszisztencia, de még csak idegenvezető sem utazik a négy fős csapatokkal.

A háromhetes kaland komoly előkészületeket igényel úgy az autókat, mint a fizikai erőnlétet, állóképességet illetően. A szükséges védőoltásokat már megkapták, de fel kell készülni minden váratlan helyzetre. A Bamako persze nem csak egy izgalmas utazás, hatalmas kaland, hanem egy igen komoly jótékonysági mozgalom is, hiszen a legszegényebb afrikai részek érintésével járják végig a sivatagi terepet, sok ajándékkal megrakodva. Az afrikai rész Marokkóból indul, a Nyugat-Szaharán át Mauritánia, Szenegál, Guinea érintésével, Sierra Leone úti céllal zárul – tudtuk meg az önkormányzattól.

BÁCS-KISKUN VÁRMEGYEI CSAPATOK IS RÉSZT VESZNEK A FUTAMON

Egy kiskőrösi és egy kalocsai csapat is rajthoz áll január 26-án, hogy teljesítse a kemény, kilencezer kilométert. A kiskőrösi gárdában Szász Márton, Balogh János, Szetele László és Mohácsi Krisztián indulnak útnak, kalocsai csapatot pedig Martos Gábor, Rideg László, Zupkó Zsolt és Kapitány Zoltán alkotják. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb