Mindenmás

Hétköznapi hősök: a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök több órás keresés után találták meg a hidegben eltűnt idős férfit

2024. január 14-én 16 órakor eltűnt emberről érkezett bejelentés a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra: a segélykérő hívás egy nőtől jött, aki elmondta a rendőröknek, hogy nem találja a 66 éves édesapját.

A nő elmondta: úgy tudja, hogy rokona elindult a tanyájáról, hogy megkeresse az elkóborolt birkáit órákkal korábban, de azóta nem tért haza. Az idős lenge öltözetben indult útnak, valamint betegsége miatt térben és időben nem tudott tájékozódni. A kiskunhalasi, kiskunmajsai, kiskőrösi, kiskunfélegyházi és kecskeméti rendőrök, valamint szolgálati kutyájuk a szépkorú keresésébe kezdtek. Hozzájuk csatlakozott közel három tucat polgárőr és a Hírös Rescue Mentő- és Kutatócsoport is.

HELIKOPTERT IS KÜLDÖTT A HELYSZÍNRE A RENDŐRSÉG

A Készenléti Rendőrség helikoptere is a helyszínre tartott. Többórás kutatást követően, 19 óra 30 perckor az eltűnés helyétől körülbelül 4 kilométerre találták meg a férfit és a birkákat – tudtuk meg a rendőrségtől. A hideg időjárás miatt tartani lehetett a kihűléstől, ezért a mentősök az idős férfit kórházba szállították és ellátták.

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb