Közélet

Az emelések megtették a hatásukat: drasztikusan csökkent az üzemanyag-eladás

Korábban beszámoltunk róla, hogy 21 forinttal drágultak hétfőn az üzemanyagárak, ennek hatására pedig az üzemanyag-forgalom döntő részét kitevő 95-ös motorbenin, és a diesel forgalma jelentősen bezuhant 2022-ről 2023-ra – derül ki a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) oldalán található adatokból.

AZ ÖSSZES ÜZEMANYAG-FORGALOM MAJDNEM 16 SZÁZALÉKKAL CSÖKKENT

Ezen belül a 95-ös benziné 16,5 százalékkal, a dieselé pedig majdnem 20 százalékkal esett vissza, és ezen csak keveset tudott szépíteni a prémium üzemanyagok forgalma, amely mindeközben nőtt.

Prémium motorbenzinből több mint 35 százalékkal emelkedtek a vásárlások, így a benzinfogyás összességében 11,1 százalékra módosult. Prémium dieselből pedig majdnem 2 százalékkal fogyott több tavaly, mint a megelőző évben, így összesen a dieselfogyás 18,4 százalékos mínuszba került 2022-höz képest.

A MÁSZ tagvállalatok összesített üzemanyag értékesítései a tagvállalatok által a jelzett időszakban értékesített együttes mennyiségeket mutatják. Az üzleti titkot képező tagi eladásokat egy külső, független partner összesíti. A táblázat liter adatokat tartalmaz – tudtuk meg a 24.hu-tól.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb