Mindenmás

Mutatjuk, hány Bács-Kiskun vármegyei szerepel az ország toplistás bűnözői között, egyikükre 2 millió forintos díj van kitűzve

A rendőrség által nyilvántartott körözési toplistán jelenleg a TOP 50-be három Bács-Kiskun vármegyei személy fért be, egyikükre ráadásul kétmillió forintos díjat is kitűztek. A körözötteket embercsempészésért, kábítószer-kereskedelemért és költségvetési csalásért keresik, mutatjuk a részleteket!

EMBERCSEMPÉSZET

Az 1982-ben született az embercsempészet miatt körözött bajai férfit, Bartos Nándort még mindig körözi a rendőrség. Az elfogatóparancsot még 2022 május 10-én adták ki, és a vele kapcsolatos nyomravezetői díj is az egekbe szökött azóta: kezdetben még félmillió forint volt, most azonban ennek a négyszeresét, azaz kétmillió forintot kapna az, akinek a segítségével elfognák a férfit.

KÁBÍTÓSZER-KERESKEDELEM

A kecskeméti születésű Csikós András is helyet kapott a listán: az 1988-ban született férfit még a fentebb említettnél is régebb óta keresik, 2021-ben rendelték el a körözését. Ellene kábítószer-kereskedelem bűncselekménye miatt adtak ki elfogató parancsot.

KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS

Egy Bács-Kiskun vármegyei nő is szerepel a toplistán: a kiskőrösi születésű Torgyik Évát közel 6(!) éve keresi a rendőrség költségvetési csalás miatt, körözését még 2018 májusában rendelték el.

FRISS KECSKEMÉTI KÖRÖZÉSEK

A körözési toplistán tehát a fent is felsorolt személyeket találhatjuk meg jelenleg, viszont ha rászűrünk az elfogatóparancs alapján körözött személyeknél a Kecskeméten születettekre, akkor összesen 90 tételt találhatunk meg. Itt található többek között:

  • a kecskeméti születésű Illés Richárd, akit garázdaság miatt 2024. január 12-e óta köröznek a szervek,
  • Lévai Brigitta, akit új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt január 15-e óta keresnek,
  • valamint “kollégája”, Venczel István, akit ugyanazon okból és időpont óta köröznek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb