Mindenmás

Kóbor kutyák pusztítanak Kecskeméten, több autót is megrongáltak – mutatjuk, hol! (videóval)

Szombat délután két mindenre elszánt eb kergetett egy macskát Kecskeméten, a Dobó körút mögött – jelentette szerkesztőségünknek a Kecskemét365 Family. Mint kiderült, a cica bebújt a borítóképen látható autó motorterébe, mire a kutyák elkezdték szétszedni az autót. Az is kiderült, hogy nem ez volt az eset eset a héten Kecskeméten.

A tulajdonos videója szerint az autó több helyen is megsérült, karcolások keletkeztek rajta és a gumit is megrongálták a bevadult ebek. Még a motortér is véres volt. Mint a tulajdonos az egyik helyi csoportban írta, a rendőrök voltak kint a helyszínen, felvették az adatokat.

@szeged365

Két kutya cincálta szét az autót Kecskeméten… Videó: Paré Ádám.

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

NEM EZ VOLT AZ ELSŐ ESET

A kommentekből kiderült, hogy nem ez volt az első eset. Többen is azt írták, hogy jártak már hasonlóan az elmúlt időszakban. Az egyik hozzászóló rokonának szintén a héten rongálták meg a kocsiját a kutyák, amiből az egyik egy rottweiler típusú volt. Egy másik hozzászóló azt írta, hogy:

“Szerdán pont itt járt a rottweiler, és egy barna staffordshire terrierrel kóboroltak szabadon, ahol ez az eset történt a fentebbi autóval. Volt rajtuk nyakörv is, de nem volt velük senki, itt kóboroltak az autók között az Árpád garázsszövetkezet garázsa körül.”

Egy másik hozzászóló így írt: “sajnos most este az én autóm is így járt a Batthyány utcában, a két első gumit szétszaggatták a kutyák.”

Fotó: Beatrix Somodi/Sebességmérés/Útinform Kecskemét.

BENNE VAN A PAKLIBAN, HOGY CICÁN KÍVÜL MÁSRA IS TÁMADHATNAK

Volt, aki azt írta, hogy: “bele se merek gondolni mi van akkor, ha valaki éppen gyanútlanul leviszi sétáltatni azon a környéken a kistestű kutyáját. Ezek a fajta harci ebek a macskákon kívül a kis testű kutyákra is támadnak… Ha van is idő felkapni az ölebet, az ilyen bevadult, éhes fenevad, főleg ha nem egyedül van nem nézi az embert sem. Arról nem is beszélve, ha gyerekről, idős néniről van szó, mindent megtesz érte hogy megszerezze… Nem kéne ezt megvárni.”

Bízunk benne, hogy mihamarabb megoldódik a fennálló helyzet, hiszen ez a környékbeliek tekintetében brutálisan veszélyes szituáció.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb