Mindenmás

Ilyen létezik? Egy kecskeméti étteremben percdíjat számoltak fel, brutál tarifával

Egy vidéki faluban élő férfi, János osztotta meg érdekes, de kecskemétiként elkeserítő sztoriját: elmondta, hogy édesanyja születésnapjára vidékről jöttek városunkba, akit azzal leptek meg, hogy étterembe vitték. Elmondása szerint minden rendben volt egészen addig, ameddig a cech rendezése után nem szólították fel újbóli fizetésre; mutatjuk a részleteket!

Az étteremben – amivel egyébként János és családja egészen eddig elégedettek voltak – az első rossz élmény akkor érte őket, amikor a pincér újra odalépett az asztalukhoz.

“Kihozták a cechet, ezután még maradtunk egy kicsit, beszélgettünk, majd távozni szerettünk volna, amikor a pincér ismét az asztalunkhoz lépett és egy új számlát tett le elém 4000 forintról. Értetlenkedve néztem rá, nagyon kellemetlen volt, kérdeztem, hogy esetleg valamit az előbb nem számoltak fel?”

– kezdte a sztori pikáns részét János.

“Mire mondta, hogy nem, de ha figyelmesen megnézem az étlapot, akkor ott szerepel, hogy amennyiben fizetés után még igényt tartunk az asztalra, akkor ezt percdíj ellenében tehetjük meg, ugyanis nekik ez ilyenkor már bevételkiesés és vannak vendégek, akik ilyenkor még órákig ott maradnak az étteremben egy két pohár víz felett, beszélgetni” – írta a promotions.hu-nak.

MEGALÁZVA ÉREZTE MAGÁT A FÉRFI

János hozzátette: megkérdezte, hogy nem tudnának-e eltekinteni az összegtől figyelmetlensége miatt, azonban ez esélytelen volt és nagyon megalázva érezte magát.

“A csodás napot végül egy ilyen esemény zárja és azt hiszem határozottan kijelenthetem, hogy mindenki erre fog majd emlékezni és nem az előtte lévőekre. De lehetséges ilyen? Kérhet ilyet egy étterem? Teljesen buta vagyok a jogszabályokhoz és nem tudom, hogy érdemes lenne ezzel valahova fordulnom? Úgy érzem, hogy tennem kellett volna valamit ott helyben, de tényleg nagyon kínos volt a helyzet”

– zárta sorait tanácstalanul a férfi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb