Közélet

Csütörtökön közgyűlést tartanak Kecskeméten: 100 forint lehet a tanuló bérlet, ingyenes parkoló épülhet a Kadafalvi úton

Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése 2024. február 15-én, pénteken, 9 órai kezdettel tartja meg ülését, ahol többek között szó lesz a buszbérletek és jegyek díjszabásáról és a Homokbánya mellett kiépülő P+R parkolóról is.

A tanuló és nyugdíjas bérletek árát jelentősen csökkentenék: a 30 napos bérlet csupán 100 forint lesz,  a 90 napos bérlet ára pedig 300 forint. A javaslat elfogadása esetén a normál ára is csökkenne, az 5000 forintért, míg Kecskemét Kártyával 3500 forintért lesz megvásárolható a bérlet. Szemereyné Pataki Klaudia egyébként januárban még azt mondta, hogy ingyenessé válhat a diákok és a nyugdíjasok közlekedése – ez egyelőre nem történhet meg, de az összeget valóban minimálisra csökkentenék. Erről korábban itt írtunk:

P+R PARKOLÓ HOMOKBÁNYÁNÁL, A KADAFALVI ÚTON

Az egészségesebb és élhetőbb környezet kialakítását szolgáló éntizkedésként az örnkormányzat Park and Ride rendszerű (P+R) parkolót épít ki a Kadafalvi úton, az Izsáki úthoz közel az önkormányzat a Kecskeméti Városrendészettel és a Boróka Park Ingatlanforgalmazó Kft.-vel együttműködve.

A 100-120 férőhelyes parkoló az 52-es számú főút, Helvécia, Ballószög és Kadafalva útirányból a belváros irányába jelentős számú gépkocsival érkező autósok számára biztosít könnyen megközelíthető, ingyenes parkolót. Az ide érkező járművezetők a parkolójegy felmutatásával a közösségi közlekedés díjmentes igénybevételével utazhatnak tovább.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb