Mindenmás

Érthetetlen vandalizmus Kecskemét szomszédjában: darabokra verték a Városi Parkerdőt

Minden esztendőben komoly összegeket költ a kiskunfélegyházi városvezetés arra, hogy a Városi Parkerdőt megújítsák és ezáltal funkciójának megfelelően használhassák a lakók. A parkerdő közösségi színtér, sportolók kedvelt célpontja, szerelmesek találkozóhelye és a zajos városi létből kiszakadni vágyók oázisa – most mégis értelmetlen és érthetetlen vandalizmus sújtotta.

Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek elmondták, hogy a fák pusztulása is szembetűnő a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai miatt, de emellett a tavaszi munkálatok megkezdése előtt ismét vandalizmussal találkoztak az önkormányzat munkatársai.

A kis tisztás illemhelyeinek ajtajait letépték, kettétörték, léceit megrongálták, ezzel gyakorlatilag használhatatlanná téve azt. A kilátó legfelső szintjének biztonsági kerítésléceit megrongálták, kitörték, amivel életveszélyes állapotot és jelentős anyagi kárt idéztek elő. Utóbbi esetében a szakemberek mintaszerű gyorsasággal javították a hiányt, így a kilátó azóta újra biztonságosan látogatható – tudtuk meg a felegyhazikozlony.eu-tól.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb