Mindenmás

Napi szürreál: öccsét is magával vitte a lopáshoz a 21 éves kecskeméti tolvaj

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak egy 21 éves férfivel szemben, aki egyszer az öccsét is magával vitte lopni: többek között autókat tört fel és elektromos kerékpárt lopott.

Egy kecskeméti ház előtt parkoló autókat tört fel valaki 2023. február 22-ére virradóra. Az egyik kocsiban nem lelt zsákmányra, a másikból is csak két autóillatosítót tudott magával vinni, de a járművekben jelentős rongálási kár keletkezett. Egy szemtanú fiatal férfit látott az autó körül, és viszonylag pontos személyleírást is tudott róla adni, így a rendőröknek már volt egy biztos támpontjuk, ami megkönnyítette az ismeretlen elkövető azonosítását.

A járőrök a kapott információk alapján átfésülték a környéket, és igazoltattak egy fiatalt, akire illett a leírás. Amikor a kecskeméti férfi ruházatából előkerült két használt autóillatosító, a rendőrök már biztosak voltak abban, hogy a tolvaj akadt a horgukra, így előállították és kihallgatását követően őrizetbe vették.

ÖCCSÉT IS MAGÁVAL VITTE A TOLVAJ

A férfit a bíróság – az ügyészség indítványára – letartóztatta, a nyomozók pedig tovább vizsgálódtak. Arra voltak kíváncsiak, hogy a gyanúsított más bűntényt elkövetett-e. Kiderült, hogy nem is egyet. Ellopott egy közel 160 000 forint értékű elektromos kerékpárt, ráadásul nem egyedül, mivel a bűnelkövetésben fiatalkorú öccse volt a segítségére.

Egy másik esetben pedig a kecskeméti illetőségű tolvaj egy lakóház udvarán álló bicikliről két lámpát vitt el. A nyomozók még emlékeztek is a lámpákra, miután a tulajdonos pontosan leírta, hogy mik tűntek el. A holmik ugyanis a férfi elfogásakor a ruházatában voltak, majd letartóztatása után a börtönben a letéti tárgyai közé kerültek. A négyrendbeli lopással gyanúsított férfi – más esetek miatt – jelenleg is letartóztatásban van, testvére pedig szabadlábon védekezhet. Ezekben az ügyekben a nyomozás befejeződött; az iratokat vádemelés javaslatával átadták az ügyészségnek – tudtuk meg a rendőrségtől.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb