Közélet

Véget ért az üzemanyagárak csökkenése: mutatjuk, mennyiért tankolhatsz holnaptól Kecskeméten

Egyelőre véget ért az üzemanyagárak csökkenése Magyarországon – derült ki a Holtankoljak adatközléséből. A nagykereskedők ismét megvizsgálták a magyarországi üzemanyagárakat, és döntöttek.

Az üzemanyagár-figyelő blog szerint péntektől, március első napján nem kell üzemanyagár változásra számítani a hazai benzinkutakon, miután a benzin és a gázolaj beszerzési ára is változatlan marad. Ezért a tavaszt az alábbi átlagárakkal kezdhetik meg a jármű tulajdonosok Kecskeméten:

  • 95-ös benzin – 615 forint/liter,
  • gázolaj – 647 forint/liter.

Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől a tényleges kiskereskedelmi árazás jellemzően 4-5 forinttal eltérhet. Ugyanakkor autópályák mellett nagyjából 50 forinttal drágábban adják az üzemanyag literjét. Mindenesetre az idén eddig, tehát januártól mostanáig nagykereskedelmi szinten a literenkénti benzinár 71, a dízelár pedig 73 forinttal drágult, jóllehet ebből 41 forint a kötelező januári jövedékiadó-emelésre vezethető vissza.

Ezt leszámítva 33 és 42 forint plusz figyelhető meg a benzinnél, illetve a dízelnél. A nagyjából 70 forint körüli literenkénti drágulás azt jelenti, hogy egy átlagos, 50 literes tankolás 3500-4000 forinttal kerül többe most, mint tavaly decemberben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb