Mindenmás

Megszólalt a bajai egyesület a 15 éves lánynak üzengető úszóedző elküldéséről

Hétfőn ül össze először a Pass Ferenc ügyét vizsgáló testület mely arról szól, hogy az edző félreérthető Messenger üzenetet küldött a 15 éves lánynak. A klub elnöke hangsúlyozta: a döntésüknél meghatározó tényező volt az úszószövetség gyerekvédelmi szabályzata.

„A Bajai Spartacus SC elnöksége egyhangú szavazással hozta meg a döntését, amelyet a kihirdetés után Pass Ferenc tudomásul vett, és egyben az egyesületben viselt elnökségi tagságáról lemondott” – írta Cserjés Sándor, a sportszervezet elnöke. Az egyesület a múlt héten azonnali hatállyal megvált a bajai úszóélet meghatározó alakjától, a korábban Hosszú Katinkát is edző Pass Ferenctől egy 15 éves lánynak írt Messenger-üzenete miatt.

Az érintett úgy fogalmazott, hogy “egy félreértett üzenet miatt” került ilyen helyzetbe, illetve “tény, ha valaki akarja, félreértheti”, de azt is mondta, hogy “semmi bűnöset nem tettem”.

CSERJÉS SÁNDOR ÍGY NYILATKOZOTT AZ EGYESÜLET NEVÉBEN

„Nevezettel szemben az eljárást a hatályos jogszabályok betartása mellett méltányos (fair) eljárás keretein belül folytattuk le. Rendelkezésére bocsátottuk a birtokunkban lévő összes bizonyítékot, védekezéshez való jogát maximálisan tiszteletben tartottuk. Tehát Pass Ferenc birtokában van minden olyan bizonyíték, amely alapján az objektív valóság megismerhető.”

Hozzátette azt is, hogy az egyesület elnökségének döntésében „meghatározó tényezőként esett latba a MÚSZ etikai és gyermekvédelmi szabályzatában foglalt azon alapelv, amelyet Wladár Sándor elnök úr is kihangsúlyozott a legutóbbi nyilatkozatában, miszerint »a magyar úszó sportban továbbra is zéró toleranciát alkalmazunk, bármilyen gyermekek, fiatalkorúak sérelmére elkövetett cselekménnyel kapcsolatban«”.

Arra nem válaszolt az elnök, hogy érkezett-e már korábban is panasz Pass Ferencre, és hogy felvetődött-e, hogy valamely hatósághoz forduljanak az ügyben.

Úgy tudjuk, hogy a bizottság, amely kivizsgálja az ügyet, először hétfőn ül majd össze. A testület tagjai ugyanazok, akik Szilágyi Liliána esetében is vizsgálódtak: Papp Gábor és Ugrin Tamás ügyvéd, Tausz Katalin szociológus, Danks Emese, a MÚSZ gyermekvédelmi bizottságának vezetője, valamint Tornyossy Monika igazságügyi, klinikai, mentálhigiénés és sportpszichológus – derül ki a hvg.hu oldaláról.

ITT ÍRTUNK KORÁBBAN AZ ÜGYRŐL

Egy kislánynak írt üzenet miatt a Bajai Spartacus klub harminchárom év után megvált Pass Ferenctől, aki a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nevelőedzője volt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb