Sport

GRATULÁLUNK! A Kecskemét legyőzte a Kisvárda csapatát, lehet újra kell tervezni a csapat idei céljait

A Kecskeméti TE hazai pályán 3–1-re legyőgyvte a Kisvárdát a labdarúgó NB I 24. fordulójának izgalmas mérkőzésén, ahol a győzelmet Szabó István, Nagy Zsoltnak és családjának ajánlotta. A találkozón a Kecskemét dominálta a játékot, és bár a Kisvárda igyekezett tartani a lépést, a hazaiak magabiztos győzelmet arattak.

Ahogyan korábban is írtuk, a KTE korábbi kiváló kapusa, Nagy Zsolt 55 éves korában, egy gyors lefolyású betegség után hunyt el. Erről utoljára itt írtunk:

A mérkőzés ezért is kiemelten nehéz volt a csapatnak, de már az elején gyorsan előnybe kerültünk, Horváth Krisztofer tizenegyesből szerzett góljával. A Kisvárda nem sokkal később egyenlített Szpaszics révén, de a Kecskemét nem hagyta, hogy ez megtörje a lendületét. Horváth a folytatásban ismét betalált, ezzel visszaadva a vezetést csapatának, majd a második félidőben Banó-Szabó is eredményes volt, így kialakítva a 3–1-es végeredményt.

A találkozó során a csapatok dinamikus játékot nyújtottak, de a Kecskemét akarata és technikai fölénye végül meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Különösen emlékezetes pillanat volt a 22. percben, amikor a közönség állva tapsolt Nagy Zsolt, a KTE legendás kapusának emlékére, akinek a napokban kellett búcsút intenie a szurkolóknak.

Szabó István a mérkőzés után kiemelte csapata összetartását és azt, hogy ez a győzelem mennyire fontos volt számukra, különös tekintettel Nagy Zsolt emlékére. A Kecskeméti TE ezzel a győzelemmel tovább erősítette helyét a tabellán, és bizakodva tekintenek a szezon hátralévő részére, ahol újabb sikereket céloznak meg, mindig szem előtt tartva a csapatot összekovácsoló értékeket és a közösség erejét.

Ne felejtsük megemlíteni, hogy nálunk csak magyar játékosok játszanak, a kültségvetésünk is az egyik legkisebb. Éppen ezért az eredeti cél a bennmaradás volt, de lehet 33 ponttal a zsebünkben már újra kell tervezni a jövőt…pozitív irányban. Nagy Zsolt vezetőedző erről a következőt nyilatkozta: “Az elsődleges cél a bennmaradás, de 33 pontunk van. Egyeztetek a szakmai stábbal és a vezetőséggel, és aztán közöljük a játékosokkal, milyen újabb motivációt jelentő célokat tűzzünk ki. Ez nem jelenti azt, hogy hátrafelé nem kell már néznünk, de bátran tekinthetünk előre is.”

ITT NÉZD MEG, hogyan ünnepelte az öltözőben a csapat a győzelmet. Sok ilyen felemelő, örömteli érzést kívánunk a csapat tagjainak és nekünk kecskemétieknek is!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb