Közélet

Ez nagyon ott van: összefognak a kecskemétiek, és szombaton teleültetik fával a Baross utcát! Várják az önkénteseket

A Baross utcán az elmúlt években sajnálatos módon mintegy 80 nyírfa pusztult el, ami jelentős űrt hagyott maga után nem csak a városképben, de szívünkben is. Ennek orvoslására “Az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület”, a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület, Kecskemét Megyei Jogú Város (KMJV), a Termostar Kft., a BÁCSVÍZ Zrt., valamint további helyi vállalkozások és önkéntesek támogatásával egy társadalmi összefogás keretében új fák ültetését tervezik március végén.

A projekt első lépése már sikeresen megvalósult: a szükséges forrásokat biztosították. Ezt követően a kecskeméti lakosok aktív részvételével a fák kiválasztására került sor, melynek eredményeképpen a kőrisfák mellett döntöttek. A döntést a főkertész javaslata és 82 hunyadivárosi lakos szavazata alapján hozták meg, és a fákat a Kefag Zrt. biztosítja.

A következő lépés a lyukak kiásása és az ültetés, melyet közösségi munkában kívánnak megvalósítani. Ezt követően pedig a fák gondozását és öntözését is a közösség vállalja, biztosítva ezzel az újonnan telepített zöld terület fenntarthatóságát.

A faültetésre 2024. március 23-án, szombaton 10 órától kerül sor. A pontos helyszín természetesen a Baross utca lesz, ahol a városüzemeltetési csapatok már előkészítik a területet az ültetéshez.

Ezúton is szeretnénk felhívni a környéken élő kecskeméti polgárok figyelmét: minden segítő kézre szükség van! Mi, a Kecskemét365 Family is úgy gondoljuk ez egyértelműen olyan kezdeményezés amely mellé oda kell állni. Ha úgy érzed, szeretnéd hozzájárulni a városunk zöldítéséhez, és részt venni a közösségi ültetésben vagy a későbbi gondozási munkákban, kérjük, jelentkezz!

A részvétellel kapcsolatos további információkért és jelentkezésért látogass el a projekt esemény oldalára, IDE KATTINTVA MEG IS TALÁLOD. A kezdeményezés nem csupán a városkép megújulását célozza, hanem a közösségünk összetartó erejének is kiváló példája.

Köszönetet mondunk minden támogatónak és önkéntesnek, akik hozzájárulnak a projekt sikeréhez. Giga köszönet az egyesületeknek, a Termostar Kft.-nek, KMJV-nek és a BÁCSVÍZ Zrt.-nek az elkötelezettségüket és támogatásukat. És előre minden civilnek, aki ott tud lenni segíteni a helyszínen!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb