Közélet

Újabb összefogás Kecskeméten: ezúttal a menhelyes kutyáknak kedveskedtek

Rengeteg fát és cserjét ültettek, kicsik és nagyok tegnap a Menhely az Állatokért Alapítvány kutyamenhelyén. Mindezt azért, hogy a nyári hőségben több legyen a hűvös árnyék a menhely lakói számára. Az ültetést a Zöld Küldetés Egyesületének önkéntesei végezték, március 23-án.

KEVÉS VOLT A FA A MENHELYEN

A telephelyen eddig kevés volt a fa, ezért nyáron árnyék híján gyakran szinte elviselhetetlen a meleg, ember és kutya számára egyaránt- írja a egyesület weboldalán.

Mindig ez volt az álmunk, vágyunk, hogy árnyékosabb legyen ez a terület. Amit tudtunk, megoldottunk, mert ügyes csapatunk van. De ez hatalmas feladat volt, ezért kértünk segítséget” – idézte fel az előzményeket Majorné Bíró Andrea, a Menhely az Állatokért Alapítvány elnöke.

TÖBB MINT 50 ÖNKÉNTES SZORGOSKODOTT

A Zöld Küldetés Egyesület önkénteseket gyűjtött, nagy sikerrel, ugyanis több mint 50 segítség érkezett. A kutyák játszóterébe nagyobb fákat, míg a külső területekre vegyes telepítést (platán, vadkörte, vadalma, mezei juhar) szeretett volna az egyesület. Végül, összesen közel ötszáz növényt ültettek el.

Fotók: Zöld Küldetés Egyesület.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb