Mindenmás

Apró kerékpáros, nagy figyelmetlenség – Egyedül cikázott a zebrán egy kislány Kecskeméten! (fotó)

Egy szívszorító történetre lettünk figyelmesek, amelyet muszáj megosztanunk veletek, hogy felhívjuk a figyelmet a közlekedési tudatosságra és a gyerekek biztonságára. Mutatjuk miről van szó!

Egy kecskeméti autós nemrég osztotta meg az élményét, amikor egy aprócska kislányt látott egyedül átkerekezni a zebrán, amihez csak egy kérdés társul: Miért nem állt meg senki, hogy segítsen? A járókelők csak tétlenül figyelték, ahogy a bátor kis bringás, életveszélyesen cikázik a forgalomban, Máriahegytől egészen a Pakozdi Csata utca végéig, ahol végül egy jólelkű fiatal segítségével sikerült megállítani.


Ez az eset is rávilágít arra, hogy szükség van arra, hogy mindenki – legyen az autós vagy gyalogos – fokozott figyelmet fordítson a legsebezhetőbb közlekedőkre, a gyerekekre. Külön köszönet az autósnak, aki nem habozott cselekedni, és így elkerülhető volt a tragédia.

Legyen ez egy ébresztő, hogy soha ne hagyjuk őket szem elől, és tegyünk meg mindent gyermekünk és mások gyermekeinek biztonságáért. Ha egy gyermeket látsz egyedül veszélyes helyzetben, ne gondolkodj, cselekedj – lehet, hogy a te segítséged menti meg az életét.

A Sebességmérés/Utinform Kecskemét csoportban írt Tamás: “Kedves autós társaim! Ha egy 3 éves kislány ilyen módon piros lámpánál EGYEDÜL megy át a zebrán akkor nem gondoljátok,hogy azonnal ki kellene ugrani a tetves autóból és elkapni ???  Jaaa nem vannak fontosabb dolgok is igaz??? Kinem szarja le igaz?? szégyen Ahogy zöld jelzésünk lett azonnal félre álltam kiugrottam a kocsiból és rohantam utána! Mária hegyből egészen a PÁKOZDI CSATA UTCA VÉGÉIG JUTOTT!!!!! Ott segítséggel tudtam megfogni mert a kis bringájával nagy előnyre tett szert! Még 1x köszönöm a fiatal ember segítségét! Kislány már otthon van szerencsére nem lett tragédia VIGYÁZZUNK A GYEREKEINKRE JOBBAN!!!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb