Közélet

Elindult a fiatal orvosok karriertámogató programja: így emlékeznek Dr. Svébis Mihályra és munkásságára

Két éve, hogy elhunyt Dr. Svébis Mihály Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház néhai főigazgatója. Mihály egyik utolsó kívánsága volt, hogy halálát követően is kiemelt célnak tekintsék az orvosok szakmai továbbképzését, fejlődésének támogatását, hogy az egészségügy színvonala mindig a legmagasabb szinten valósuljon meg a térségben. Ezért indították el a fiatal orvosok karriertámogató programot.

26 ÉVIG VEZETTE A VÁRMEGYEI KÓRHÁZAT

Elismert orvosi szaktekintély, sebész és tiszteletreméltó, megbecsült vezető volt. Szellemisége, elhivatottsága, közvetlen jelleme, embersége, kivételes személyisége, életszeretete, munkássága és példamutatása a helyiek emlékezetében él tovább. Dr. Svébis Mihály egyik utolsó kívánsága volt, hogy halálát követően is kiemelt célnak tekintsünk az orvosok szakmai továbbképzését, fejlődésének támogatását, hogy az egészségügy színvonala mindig a legmagasabb szinten, valósuljon meg hazánkban- írja a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Facebook oldala.

MUNKÁSSÁGÁNAK ÉS HITVALLÁSÁNAK SZELLEMI ÖRÖKSÉGEKÉNT HOZTÁK LÉTRE A PROGRAMOT

Melynek célja az orvosi humánerőforrás és utánpótlás biztosítása, illetve a magas minőségű, nemzetközi színvonalú, naprakész szakmai munka elősegítése. A karriertámogató programra már idén pályázhatnak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban dolgozó fiatal – 40 év alatti – orvosok, tudományos fokozat megszerzése, külföldi tanulmányút, külföldi kongresszuson való előadói és első szerzőkénti részvétel, külföldi egészségügyi szolgáltatónál megvalósuló képzés, illetve ezen programok költségeihez való hozzájárulás érdekében.A programban évente maximum 4 fő részesülhet támogatásban pályázatonként maximum nettó 1.000.000 Ft összegben.A pályázatokat 3 fős bizottság bírálja el, amelynek tagjai: Svébis Máté, a névadó családját képviselve, Dr. Horváth Zsolt az alapítvány kuratóriumának elnöke és Dr. Sikorszki László PhD. sebész főorvos, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Általános Sebészeti Osztályának vezetője.A program kiírása hétfőtől a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház www.kmk.hu oldalán megtalálható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb