Közélet

Kiderült ki lőtte és sebesítette meg súlyosan a szlovák kormányfőt

Lövések dördültek a szlovák kormány nyitrabányai (Handlová) kihelyezett ülését követően, írtuk meg nemrégiben. A TASR lap arról ír, hogy a lövések Robert Fico kormányfőt érték.Kiderült, hogy a kormányfő súlyosan sérült és mentőhelikopterrel szállították kórházba. Egy szemtanú levideózta a merénylet egy részét, amit az X közösségi oldalon tett közzé. A feltételezett merénylő, egy 71 éves szlovák író lehetett, őt a rendőrök már elfogták.

EGY KORMÁNYÜLÉS UTÁN LŐTTÉK MEG 

Ficót a helyi kultúrház előtt érté a támadás, ahol a kormányülést is tartották. A Denník N helyszíni tudósítója nem látta a lövést, csak a hangját hallotta, majd azt látta, amint a testőrök felemelik Ficót a földről, autóba helyezik, majd elviszik.

EGY 71 ÉVES IDŐS SZLOVÁK FÉRFI VOLT A MERÉNYLŐ

Legálisan tartott pisztolyával lőtte meg Robert Fico szlovák miniszterelnököt az a 71 éves férfi, akit rögtön a lövések után elfogtak a rendőrök Nyitrabányán- írja az Index.hu. Plus 7 Dní szerint a gyanúsított író, költő, a DÚHA Irodalmi Klub egyik alapítója.

Egy előző cikkünkben írtunk arról, hogy a tragédia után nem sokkal egy olyan videó került ki a világhálóra, melyben a lövés eldördülése utáni pillanatok látszanak és az, ahogyan a rendőrök leterítik a földre az akkor még nem azonosított elkövetőt. Olvashatsz arról is, mit reagált Orbán Viktor és Szijjártó Péter a történtekre. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb