Mindenmás

Kecskeméten döntöttek arról, melyik legyen az év fagyija: egy nagykőrösi jégkrém bizony aranyérmes lett

Különleges fagylaltokkal versenyeztek a mestercukrászok pénteken Kecskeméten. Itt döntöttek arról, hogy mely édesség nyeri el az év fagylaltja címet. Összesen 130 féle jégkrém közül választották ki a legfinomabbakat. Egy nagykőrösi fagylalt bizony lenyűgözte a bírákat.

KECSKEMÉT VÁROS TISZTELETÉRE IDÉN EGY ÚJ KATEGÓRIÁT HIRDETTEK

A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén a vendéglátó Kecskemét Megyei Jogú Város tiszteletére egy új kategóriát is hirdettek: a „Sárgabarack fagylalt kategóriát”. Ebben a kategóriában a „Kecskeméti magyar kajszibarackot” és a Magyar Értéktárban kiemelkedő nemzeti értékként jegyzett „Kecskeméti barackpálinkát” szeretnék népszerűsíteni- írja a 24.hu.

130 FÉLE FAGYLALTOT KÉSZÍTETTEK OTT A HELYSZÍNEN, A NÉZŐK MEG IS KÓSTOLHATTÁK

A korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt összesen 130 féle fagylaltot kínáltak a kecskeméti rendezvényen. A résztvevő cukrászok a nézők előtt készítették el a versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit A rendezvényt ismét fesztivál jelleggel rendezték meg, melyet számos szakmai és gyermek program kísért a rendezvény sátorban és a színpadon egyaránt. A rendezvény célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, a fagylaltkészítő mesterek megismertetése a fogyasztókkal

NA ÉS AKKOR JÖJJÖN A LÉNYEG: EGY NAGYKŐRÖSI CUKRÁSZ JÉGKRÉME ARANYÉRMES LETT

A mentes kategóriában (hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt kategória), a sárgabarack-lime-maracuja ízvilága fagylalt egyértelmű aranyérmes lett a bírák döntése alapján. A finomságot a nagykőrösi Marsa Éva Heléna készítette és álmodta meg.

AZ ÉV FAGYLALTJA CÍMET PEDIG EGY BALATONFÜREDI CUKRÁSZ ÉDESSÉGE KAPTA

Az Év fagylaltja verseny 2024. évi győztese a TÖKMAG SORBET PIROSBOGYÓS GYÜMÖLCSÖKKEL fantázianevű fagyi lett. A győztes finomságot Bergmann Nándor, a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda mestercukrásza készítette. Gratulálunk minden versenyzőnek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb