Közélet

Orbán Viktor a Békemeneten: “aki a pokolra kíván jutni annak balra a második ajtó”

Megtartotta ünnepi beszédét Orbán Viktor a nemrég lezajlott Békemeneten. Beszédében többször is hangsúlyozta, hogy egyetlen célja megőrizni a békét Magyarországon. Szerinte a Fidesz-KDNP-szövetség újra hatalmas győzelem kapujában áll. Üzent a kárpátaljai magyaroknak és jobbulást kívánt Robert Ficónak is. Mutatjuk, hogy nagyvonalakban mi hangzott el ma. 

KÁRPÁTALJAI MAGYAROKNAK IS ÜZENT: “NINCS MÁR MESSZE A NAP, AMIKOR A SORSOTOK JOBBRA FORDUL”

Orbán Viktor azzal kezdte beszédét, hogy Isten áldását kérik a kárpátaljai magyarokra, akik két éve a háború szörnyűségeinek árnyékában, jogaiktól megfosztva, kiszolgáltatottan várják a háború végét. Kitartást kívánnak, és leszögezte, hogy velük vannak.

MAGYARORSZÁG EGY ERŐS SZIGET EURÓPA KÖZEPÉN

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország erősebb, mint az elmúlt száz évben bármikor, nyugodt és erős sziget Európa közepén, befelé együttműködés, kifelé összezárás, ez a siker titka, de a döntő kérdés már az ajtón dörömböl: lemondunk-e a békéről? A békéről való lemondás az Ukrajnáért vállalt halált jelenti, „akarunk-e magyar vért adni Ukrajnáért? Nem akarunk. Nem megyünk háborúba, és nem fogunk másokért idegen földön meghalni. Ez a magyarok igazsága, és most az a dolgunk, ha a Jóisten megengedi, hogy a magyarok igazságát európai igazsággá tegyük”.

SZENT MARGIT SZIGETE A BÉKE SZIGETE

Orbán Viktor kifejtette, Szent Margit szigetére mentek ma, mert ez a béke szigete. Amikor a tatárok feldúlták hazánkat, és csak az ima segített, a király a békéért cserébe Isten szolgálatába ajánlotta a lányát, úgy is lett, „a tatárok kitakarodtak, eljött a béke, Szent Margit ide vonult be kolostorba”. Ez korábban a nyulak szigete volt, de a kormányfő leszögezte, nyuszikra most nincs szükség, meg kell nyerniük az európai parlamenti választást, úgy, hogy a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák előttük a város kapuit, és sietősen távozzanak az irodáikból.

“AKI A POKOLRA KÍVÁN JUTNI, ANNAK BALRA A MÁSODIK AJTÓ”

Orbán Viktor és pártja arra vállalkoznak, hogy ezt a szerelvényt megállítsák, meg kell húzni a vészféket, hogy legalább aki akar, leszállhasson, és kimaradjon a háborúból. A migrációpárti szerelvényről időben lekapcsolták a magyarok kocsiját, „stop migráció”. A magyar gyermekeket is „kimentették a veszélyes és visszataszító genderaktivisták kezéből. Stop gender”. Azt sem fogják hagyni, hogy a gyerekeket az ukrán frontra vagonírozzák, „stop háború, aki a pokolra kíván jutni, annak balra a második ajtó”. 

ÜDVÖZLETÉT KÜLDTE ROBERT FICÓNAK

A kormányfő üdvözletét küldte Robert Ficónak is. Orbán Viktor szerint a szlovák miniszterelnököt azért lőtték meg, mert a béke pártján állt, kis híján az életét adta a békéért, de kemény fából faragták, nem hagyja magát kiiktatni, visszatér, és Szlovákia Magyarországgal együtt küzd tovább a békéért. A kormányfő mielőbbi gyógyulást kívánt Ficónak.

Forrás: Index.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb