Közélet

Fölényes Fidesz-győzelem Kecskeméten: Szemereyné Pataki Klaudia újra polgármester!

Szemereyné Pataki Klaudia a harmadik polgármesteri ciklusát kezdheti meg Kecskeméten, miután a vasárnapi helyhatósági választásokon 41,89%-os győzelmet aratott. A Fidesz–KDNP további három képviselői mandátumot szerzett, miközben a Szövetség a Hírös Városért három választókerületben nyert. Részletek a választási eredményekről és az új közgyűlés összetételéről!

A tegnapi helyhatósági választásokon Szemereyné Pataki Klaudia (FIDESZ–KDNP) 41,89%-os támogatottsággal (19 528 szavazat) nyerte el a polgármesteri tisztséget, míg Király József (Szövetség a Hírös Városért Egyesület–DK–LMP–Zöldek-MSZP–Párbeszéd–ZÖLDEK) 29,57%-kal (13 786 szavazat) lett a második. Hódi Zsuzsanna (Mi Hazánk) 11,24%-os (5240 szavazat) eredménnyel zárt. Az egyéni választókerületekben a Fidesz–KDNP jelentős előnnyel szerepelt, összesen 13 képviselői mandátumot szerezve. Az új közgyűlés összetétele izgalmas időszakot ígér, amelyet a Kecskemét365 Family figyelemmel kísér majd.

A választókerületek eredményei szerint a Szövetség a Hírös Városért három választókerületben tudott nyerni: Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra az 1. számú, Dr. Tóth Szilárd a 7. számú, és Király József a 8. számú választókerületben szerzett mandátumot. A Fidesz–KDNP további képviselői közé tartozik Dr. Papp Zoltán (2. vk.), Nemcsik Mátyás (3. vk.), Gál Zsombor (4. vk.), Szamler László (5. vk.), Laczkó-Zsámboki Angéla (6. vk.), Jánosi István (9. vk.), Pászti András (10. vk.), Lévai Jánosné (11. vk.), Sipos László (12. vk.), Leviczky Cirill (13. vk.), és Dr. Fekete Gábor (14. vk.). Az új közgyűlésben a Fidesz–KDNP 13 mandátummal rendelkezik, míg a Szövetség a Hírös Városért 5 mandátumot szerzett. Ezen kívül a Civil Összefogás Városunkért Egyesület, az MKKP és a Mi Hazánk is egy-egy mandátummal képviselteti magát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb