Sport

Csoboth Kevin bravúros gólja után még van remény a továbbjutásra! Matekozás a cikkben

 A matek még nem ért véget – hogyan juthat tovább a magyar válogatott? Csoboth Kevin döntő góljával győztünk Skócia ellen. Most nézzük, mi kell ahhoz, hogy csapatunk Németországban maradjon! Ha minden klappol, még folytathatjuk az EB-t! Szurkoljunk együtt, hogy minden feltétel teljesüljön!

 Labdarúgó válogatottunk 1-0-ra legyőzte a skót válogatottat, így matematikailag még van esélyünk maradni az EB-n: hogyan juthat tovább a magyar válogatott az Európa-bajnokságon? Ahhoz, hogy megvalósuljon a nagy álom, számos feltételnek kell teljesülnie. A matek nagyon egyszerű: Spanyolország és Olaszország ne kapjon ki Albániától és Horvátországtól, Anglia nyerjen Szlovénia ellen, valamint Portugália és Törökország se kapjon ki Georgiától és Csehországtól. Ha egy papírforma borul is, még mindig marad két esély.

Az Európa-bajnokság története 1960-ra nyúlik vissza, amikor az első torna megrendezésre került Franciaországban. Azóta az EB az egyik legnézettebb sporteseménnyé vált, és számos emlékezetes pillanattal ajándékozott meg minket. A magyar válogatott legnagyobb sikere az 1964-es bronzérem volt, de a mostani csapat is képes lehet történelmet írni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb