Közélet

Az üzemanyagárak tovább nőnek, hiába szólt a kormány: egy szakértő szerint, ha beleavatkoznak, tömeges bezárások jöhetnek

Az elmúlt egy hónapban jelentős növekedés figyelhető meg Magyarországon az üzemanyagok piacán. A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választások óta a benzin ára 20 forinttal, míg a gázolajé 33 forinttal emelkedett. Holoda Attila szerint, ha visszavezetik az ársapkát, tömegesen fognak bezárni a benzinkutak. 

A tárca még pénteken arra szólította fel az üzemanyag-kereskedőket: áraikat mérsékeljék a szomszédos országok átlagára alatti szintre. Ellenkező esetben a kormány továbbra is kész beavatkozni az üzemanyagpiacon. A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint egyedül a minisztériumon múlik az üzemanyagáraknak a csökkenése.

HOLODA ATTILA SZERINT HA BEVEZETIK AZ ÁRSAPKÁT, TÖMEGESEN ZÁRHATNAK BE A BENZINKUTAK 

Holoda Attila szerint boszorkányüldözést folytat a kereskedőkkel szemben a kormány. „Az ársapkával való riogatás is egyértelműen azt fogja maga után vonzani, hogy veszteségesek lesznek ezek a benzinkutak. És ha a benzinkutak veszteségesek lesznek – az előző ársapkás ciklust túl tudták még élni a meglévő tartalékaikból – egy újabbat nem fognak tudni túlélni, tehát tömeges benzinkútbezárás várható” – fogalmazott a szakértő az ATV-nek. 

Hiába a figyelmeztetés a kormány részéről, tovább emelték az árakat, ma is többért tudunk üzemanyagot tankolni autónkba: 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb