Mindenmás

Hőség tombol a hétvégén a megyénkben, ezért narancssárga figyelmeztetést adtak ki: mutatjuk hogyan őrizd meg egészséged a kánikulában

A meteorológiai szolgálat szombatra másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki három vármegyére, köztük Bács-Kiskunra is. A napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) pedig emiatt fokozott óvatosságra kéri a lakosságot. 

A hétvégén átmenetileg visszatérő kánikula miatt fokozott figyelmet kér mindenkitől a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK). Az erről szóló közleményt a központ szombaton juttatta el az MTI-hez. 

A nagy melegben több folyadék, lehetőség szerint víz fogyasztását javasolják, valamint a déli órákban a tűző napon tartózkodás mellőzését, és napvédő krémek, továbbá sapka, vagy kalap viselését.

Ezenkívül azt kérik, hogy vízparton tartózkodás esetén felhevült testtel senki se ugorjon vízbe, biciklitúrázáskor pedig a közterületi kutaknál mindenki bevizezheti magát. A kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztása kerülendő – tették hozzá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb