Mindenmás

A néma segélykérő jel, ami életet menthet Kecskeméten is: egy eladó felismerte a bajban lévő nő néma segélykérését, majd rendőrt hívott

Kaposváron egy fizikai bántalmazásokkal terhelt kapcsolatból kiutat kereső nő kézjellel kért segítséget egy ruhabolt eladójától. Az áldozat a kezét maga elé emelve felmutatta a néma segélykérés nemzetközi kézjelét. Gyorsan és határozottan cselekedett, miután felismerte, hogy a boltba betérő nő bajban van -írja a hvg-hu.

Az RTL Fókusz című műsorában most a bolt alkalmazottja szólalt meg. Mint mondta, azonnal értette a jelzést, és értesítette a rendőrséget. „A hölgy és az úr bejöttek a bejáraton az üzletbe, ahol dolgozom. Az úr jött a hölgy mögött. Már a jelzést mutatva jött felém a hölgy, felvéve velem a szemkontaktust. Akkor láttam, hogy ki vannak sírva a szemei, majd ismét jelezte, hogy bajban van és segítséget kér. Elhaladtak előttem, és egyből rendőrt hívtam” – idézte fel a műsorban a vélhetően sorsfordító pillanatokat. 

A BOLTI ALKALMAZOTT A KAMERÁN KÍSÉRTE FIGYELEMMEL HOGY MI TÖRTÉNIK

Később, amikor férfi kiment az üzletből, odament a nőhöz, és szólt neki, hogy maradjon ott, mert jönnek a rendőrök. A hatóságok pár perc múlva ki is érkeztek a helyszínre, ahol elfogták a 23 éves férfit, akit kapcsolati erőszak megalapozott gyanúja miatt kihallgattak, és őrizetbe vettek. Az elkövető szabadlábon védekezik, de távoltartást rendeltek el vele szemben. A bolti eladó elmondta azt is, hogy a TikTokról ismerte a néma segélykérő jelzést, és ennek köszönhetően értette meg azonnal, hogy a nő bajban van.

A NÉMA SEGÉLYKÉRÉS EGY OLYAN MOZDULATSOR, MELYET MINDENKINEK ISMERNIE KELLENE

A néma segélykérés csupán egy aprócska mozdulat, ami egyszerre láthatatlan, de jól látható, néma, de mégis égbekiáltó, és képes arra, hogy két, akár vadidegen embert egy pillanatra összekössön, életet mentsen, vagy egy elkeseredett sorsot fordítson meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb