Közélet

Vizsgálatot indítottak egy katolikus pap ellen Kecskeméten: pedofília gyanúja merült fel

“Egyházi eljárás van folyamatban egy személy ellen, ő ezalatt az időszak alatt nem folytathat egyházi tevékenységet” – mondta a Telexnek a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye titkára, akit azzal kapcsolatban keresett meg a portál, hogy megtudják, valóban felfüggesztettek-e egy kecskeméti plébánost pedofília gyanújával. 

Az egyházmegye titkára szerint az ügyben augusztus 16-án érkezett először jelzés a visszaélések bejelentésére szolgáló egyházi oldalon, ezután az érsek vizsgálatot indított. Egyházi vizsgálatok alatt az érintett egyházi személyek nem folytathatnak semmilyen egyházi tevékenységet, és például a szolgálati helyül szolgáló ingatlant is el kell hagyniuk ilyenkor.

SZEXUÁLIS VISSZAÉLÉSEKET KÖVETHETETT EL KISKORÚAK ELLEN

Az egyházmegyét azután kereste meg a Telex, hogy a Népszava kedden arról írt, hogy a kalocsa-kecskeméti érsek átfogó vizsgálatot rendelt el a kecskeméti katolikus pap ellen. A lap szerint a pap szexuális visszaéléseket követhetett el kiskorúak ellen, áldozatai között egy olyan fiú is lehet, akivel a férfi még 9 évesen került kapcsolatba. A lap azt is írja, hogy a pap plébániájának címére jegyezték be a Kecskemét-Széchenyiváros közösségépítő Egyesületet, ami tavaly több mint 100 millió forint kormányzati támogatást kapott család- és ifjúságvédelmi programokra, 75 millió forintot nyert szexuáledukációs felvilágosító képzésre a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól, és a kecskeméti önkormányzat is 4,5 millióval támogatta az egyesületet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb