Mindenmás

Hét órán át műtötték a szívbeteg Tomikát, Kecskemétre, egy speciális suliba jár a hős kisfiú

Három gyermekét neveli egyedül a ladánybenei édesanya, kettő közülük súlyos beteg: Tomikát, aki Kecskemétre jár iskolába legutóbb hét órán át műtötték. A gyerekeknek az a legnagyobb vágyuk, hogy egyszer láthassák a Balatont.

Anikó magára maradt három gyermekével, akik közül a két kisebb tartósan beteg. Férjével megromlott a kapcsolata, egyedül kell boldogulnia Kecskeméttől 25 kilométerre lévő otthonukban, Ladánybenén.

A HÁROM GYERMEK KÖZÜL CSAK ERVIN EGÉSZSÉGES

A három gyermek közül csak Ervin, a legidősebb egészséges. A tízéves Tomi és nővére, Andi mindketten koraszülötten és betegen jöttek a világra. Andinak vesetágulata vanés rosszul lát, Tomi pedig súlyos szívbeteg, már több műtéten is átesett. Állapota egyre csak romlik, speciális iskolába kell hordani őt Kecskemétre.

“Tíz évvel ezelőtt mentővel vittek be a kórházba, ahol azonnal meg is szültem, pedig még csak 37 hetes terhes voltam. Tomika 1700 grammal és szívbetegként jött a világra. Már több műtéten is átesett, és sajnos nem sok jóval kecsegtetnek az orvosok”

– mesélte a Borsnak.

A kisfiú első szív műtétje 2016-ban volt, utána egy ideig javult az állapota. De sajnos a betegsége kiújult és idén januárban újabb beavatkozásra volt szükség, ahol komplikáció is fellépett. A műtét során Tomika koszorúere megsérült és több mint hét órán keresztül feküdt a műtőasztalon élet és halál között.Szerencsére az orvosok mindent megtettek a kisfiú életéért és a beavatkozás sikeres volt. Bár azóta a kisfiú nagyon fáradékony és a párás időjárást különösen nehezen viseli. A negyedik osztályos gyerek tízéves kora ellenére csak 110 centi magas, messze elmaradt a fejlődése a társaitól. Ezért speciális kisegítő iskolába kell járnia.

SOSEM VOLTAK MÉG NYARALNI

Anikó családja nagyon rossz anyagi helyzetben van. Az összes jövedelmük csak annyi, amennyit a gyerekek után kap, azt kell beosztaniuk egész hónapban. Annak ellenére, hogy ő ápolja Tomikát, nagyon szeretne dolgozni. Minden nap a 25 kilométerre lévő speciális iskolába viszi a fiát Kecskemétre, és ő is hozza el. Az egyetlen lehetősége a munkavállalásra az lenne, ha ott, Kecskeméten találna munkahelyet és míg a fia iskolában van, addig ő dolgozna. Ám eddig sikertelen volt a munkakeresésben. Anikó úgy véli, egy munkahellyel a család minden álma teljesülhetne. Ki tudnák végre festeni az otthonukat, és akkor talán még a gyermekei vágyát is valóra tudná váltani, elvinné őket a Balatonra. Még sosem voltak sehol nyaralni. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb