Mindenmás

Két szörnyű bűnesetről rántotta le ma a leplet a rendőrség: gyilkosság és emberölési kísérlet történt a vármegyénkben

Január 19-én 11 órakor sajtótájékoztatót tartott a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság, ahol két rendkívüli bűnesetről számoltak be bővebben: egy Jánoshalmán, még 2015-ben történt gyilkosságról, valamint egy 2023-as kiskunfélegyházi emberölési kísérletről.

Az első esetre útófelderítés keretében került sor, 2015. december 12-én Jánoshalmán egy családi házban történt tűzeset, ahol egy ember életét vesztette. A rendőrség több év után talált olyan bizonyítékot, amely alkalmas volt arra, hogy nyomozást rendeljenek el és bebizonyítsák, hogy ki az elkövető. Mint kiderült, az ingatlanban egy akkor 29 éves férfi élt a tetőtéren kialakított lakrészben; Bogdán Gyula alezredes hozzátette: a fiatalember enyhe életet élt, dologtalan volt és gyógyszerezte magát. Az elkövető a férfi ismerőse volt, akivel rendszeresen együtt italoztak és gyógyszereztek.

A GYILKOSSÁG NAPJÁN A HÁZIGAZDA NEM VOLT OTTHON

A bűncselekmény napján a házigazda nem tartózkodott a házban, azonban fentebb említett ismerőse elhívta egy alkalmi barátját, aki korábban még sosem járt ott, és együtt elkezdtek szórakozni: megközelítőleg éjfélig ittak és gyógyszereztek. A bódult állapotban lévő személyek között nézeteltérés, majd tettlegesség alakult ki: a 21 éves elkövető bántalmazta a sértettet, aki ettől elesett és mozdulatlan maradt. Az elkövető szerette volna a bántalmazás körülményeit eltüntetni, ezért felgyújtotta, majd elhagyta a helyszínt.

“Az elkövető eltávozott a helyszínről, eltulajdonított tárgyakat, ezeket értékesítette a következő napokban, és az eltulajdonított tárgyak értékesítéséből került a rendőrség tudomására az, hogy ezek a holmik erről a helyről tűntek el. Ezért a lopás bűncselekményért az elkövetőt a későbbiekben el is ítélték”

– mondta Bogdán Gyula alezredes.

A sértett holttestét a tűzoltók hajnal négy óra körül találták meg. A tűz hatalmas pusztítást végzett, ez pedig rendkívül megnehezítette a nyomozást. Ennek a két esetnek az összekapcsolása hosszú időt vett igénybe, 2021-ben történt meg a fordulat: megfelelő krimináltaktikai módszerek alkalmazásával szólították meg az elkövetőt, aki elismerte a bűncselekményeket.

KISKUNFÉLEGYHÁZI GYÚJTOGATÁS

Egy kiskunfélegyházi munkásszálló folyosóján az ott tárolt éghető anyagok meggyújtásával több helyen szándékosan tüzet okozott egy férfi még 2023. február 23-án. A gyújtogató tudta, hogy a folyosóról nyíló lakószobákban többen tartózkodnak. A tüzet észlelve az ott lakók szerencsésen kimenekültek az épületből.

A szakértő véleményében kimondta, hogy a tűzgyújtási helyek a menekülési útvonalon voltak, a tűz hatásai elsődlegesen a menekülés lehetőségét akadályozták meg. A rendőrök órákon belül elfogták a gyújtogatót, aki ellen emberölés kísérlete miatt indult büntetőeljárás – tudtuk meg a rendőrségtől.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb