Mindenmás

Továbbra sem csökken a részeg sofőrök száma vármegyénkben – mutatjuk a pontos adatokat

Forgalmas volt az előző hét a rendőröknek: 1188 gyorshajtót és 34 részeg sofőrt fogtak Bács-Kiskun vármegyében, ezen kívül pedig 69 olyan balesethez riasztották őket, amely rendőri intézkedést igényelt!

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1188-an lépték át, amely az előző hetekhez képest csökkenést mutat. A jogsértések elkövetőinek minimum 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Az a két sofőr, aki Baja belterületén 103 km/h-val közlekedett az 50 km/h helyett, valamint a 44-es számú főúton 151 km/h-val hajtott a 90 km/h helyett ennél magasabb összegű bírságra számíthat.

34 RÉSZEG SOFŐRT IGAZOLTATTAK

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt hatvankilenc olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 34 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük ketten balesetet okoztak – tudtuk meg a rendőrségtől.

Vigyázzatok magatokra és egymásra, vezessetek óvatosan!

“Arra is felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy elindulás előtt a gépjárművezető mindig gondoskodjon az üvegfelületeken lévő jég eltávolításáról. Ezért mindig legyen a járműben jégmentesítő folyadék vagy jégkaparó! A biztonságos közlekedés érdekében azonban, ne csak a szélvédőt, de a jelző és a világítóberendezéseket is takarítsák le!” – tájékoztattak a balesetek megelőzése érdekében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb