Mindenmás

Hatalmas kígyót sodorhatott a partra az árvíz Szentendrénél, ahol egyébként szürreális az árvíz okozta városkép (frissítve)

Megdöbbentő fényképet posztolt valaki a Szentendre Blogol Facebook-csoportban, állítása szerint a Duna Szentendrénél egy hatalmas kígyót sodort a partra -tájékoztat a szeretlekmagyarorszag.hu.

A képen egy kockás siklót láthatunk, ahogy egy mobilgáton sütkérezik, a háttérben pedig az elöntött utca és épületek. Ránézésre a hossza bőven meghaladja az egy métert is. A kockás sikló (Natrix tessellata) egy eurázsiai kígyófaj, mely közeli rokonával, a vízisiklóval ellentétben valóban vízhez kötött életet él, és tápláléka nagy részét is innen szerzi. Közepes termetű, átlagosan 75-100 centiméteres hosszúságúra megnövő kígyófaj, a nőstények nagyobbak a hímeknél.

Íme a teljes kép a hüllőről:

Forrás:szeretlekmagyarorszag.hu

SZÜRREÁLIS ÁRVÍZ OKOZTA LÁTKÉP SZENTENDRÉN, ERRE BIZTOS EMLÉKEZNI FOGNAK A HELYIEK ÉS AZ ARRA JÁRÓK

Szentendrét is nagyon megviseli a Duna menti árvízhelyzet. A korzót ugyan védi a mobilgát, ahol az Index beszámolója szerint gát egyik oldalán a megemelkedett víztömeg, a másikon teraszokon vacsorázó emberek és a korzón sétáló nézelődők uralják a látképet. A település néhány utcájába így is betört a víz, így születhetnek igen ritka felvételek. A polgármester kifejtette: „A víz nagy úr, feszíti a védelmi vonalakat, gátakat. Az elmúlt éjszaka sem telt eseménytelenül. Sok helyen be kellett avatkozni (bár kritikus helyzet sehol sem alakult ki), voltak riasztások, ahol szükség volt az önkéntesek munkájára.”

FRISSÍTVE

Olvasónk jelezte, hogy egy másik “Extrém időjárás- Észlelések” elnevezésű csoportban közzétett információk szerint, többen úgy vélik hogy a helyszín Nagymaros. A csoporttagok szerint a szentendrei csoportba úgy töltötték fel, hogy a helyszín lemaradt. A fotó készítője B. Gabriella.

Nagyon reméljük, hogy nem fogják bántani és hogy mihamarabb biztonságba kerül!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb