Mindenmás

Szombat hajnalban ismét riasztani kellett egy azonosítatlan repülő objektum miatt a vadászgépeket Romániában

Szombat hajnalban ismét megsértette egy azonosítatlan repülő tárgy Románia légterét amiért négy vadászgépet riasztottak. 4 óra körül érte el a román szárazföldi határt, viszonylag mélyen repült be a román légtérbe mielőtt eltűnt. Légiriadót is fújtak.

A bukaresti védelmi tárca (MAPN) közleménye szerint a radarok szombatra virradóra 2.30 órakor észlelték a szárazföld felé közeledő célpontot a Tulcea megyei Szentgyörgy (Sfantu Gheorghe) településtől 45 kilométerre. Mivel a célpont a román államhatár felé közeledett, riasztották a NATO és a román légierő illetékes szerveit. A riasztás nyomán a spanyol légierő Romániában légtérvédelmi járőrszolgálatot teljesítő két F-18-as, valamint a román légierő két F-16-os harci gépe szállt fel a Mihail Kogalniceanu, illetve a Borcea légitámaszpontról- szúrta ki az Index.

4 ÓRA KÖRÜL BEHATOLT A LÉGTÉRBE AHOL MÉG MEGTETT 19 KILOMÉTERT

A radarjelzés szerint az ismeretlen célpont hajnali 4 óra körül érte el a román szárazföldi határt Gura Portitei település közelében, ezért a Konstanca megye észak-keleti részén élő lakosságot is figyelmeztették, hogy ismeretlen tárgy becsapódásának veszélye áll fenn. Az ismeretlen célpont 19 kilométer mélyen hatolt be a román légtérbe, majd 4.30 óra körül eltűnt a radarok képernyőjéről.

A LÉGIRIADÓT 40 PERC MÚLVA LEFÚJTÁK, NEM LEHETETT EGYSZERŰ A KÖRNYÉKEN LAKÓK REGGELE

A MAPN szerint a négy vadászgép egyikének sem sikerült „vizuális kontaktust” teremtenie a radarok által észlelt tárggyal. A légiriadót 5.10 órakor lefújták, és a vadászgépeket visszarendelték. A védelmi tárca szerint az eddigi adatok alapján nem valószínűsíthető „egy becsapódási zóna létezése”, de az illetékesek szombaton reggel elkezdték átvizsgálni a környéket. A szombat hajnali már a második ilyen eset volt a héten, előbbi csütörtökön történt, akkor óvóhelyre küldték a lakosságot is.

AZONOSÍTATLAN REPÜLŐ TÁRGY, ANGOL RÖVIDÍTÉSSEL: UFO

Az UFO (angol betűszó: Unidentified Flying Object, magyar jelentése: „azonosítatlan repülő tárgy”, a köznyelvben egyszerűen ufó) olyan repülő objektum, melyet nem azonosítottak. Az ufóészlelések túlnyomó többsége valamilyen csillagászati, meteorológiai, vagy a fizikában optikai jelenségre, esetleg katonai repülőeszközre vezethető vissza, néhány esetben viszont felmerül, hogy az észlelt jelenség oka nem magyarázható, ezeket próbálják tanulmányozni az ufológia területén tevékenykedő önkéntesek. A Wikipédia szerint az ufológia áltudomány, a főáramlati tudomány nem fogadja el.

Ha Kecskemét felett hasonló események játszódnak le, egész biztosan lehozzuk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb