Mindenmás

Büszkeség: Elismerésben részesültek vármegyénk szakemberei a nemzetközi polgári védelem napján

Közös ünnepi állománygyűlésen emlékezett meg a Nemzetközi Polgári Védelem Napjáról a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség. A rendezvényen tiszteletét tette többek között Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal főispánja, de ott volt Zombor Attila, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója is.

Ahogyan a Katasztrófavédelem honlapján olvasható, az ünnepséget Huszár Tibor tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, majd Kaszala Zoltán tűzoltó főhadnagy, Kunszentmiklós járás katasztrófavédelmi megbízottjának ünnepi beszédét hallgathatták meg a résztvevők: „Ma azokra a hősökre emlékezünk, akik a Légoltalmi Liga közel 90 éves megalapítása óta életüket adták a lakosság védelme, életének megóvása érdekében. Azokra a hősökre emlékezünk, akik a mai napig önzetlenül honfitársaik, embertársaik, a civil lakosság segítségére sietnek”– kezdte beszédét a főhadnagy.

KIOSZTÁSRA KERÜLT A BENKE LÁSZLÓ EMLÉKPLAKETT

A szövetség 2013-ban hozta létre a Benke László Emlékplakettet, melyet azok a munkatársak kaphatnak meg, akik kimagasló munkát végeztek a szövetség célkitűzéseinek megvalósulásában. Minden évben két fő nyerheti el a díjat, a polgári védelem területén tanúsított munkájának elismeréséül a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség Polgár Pál tűzoltó alezredesnek ítélte oda a díjat.

A Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség öt ország – Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia és Magyarország – részvételével tavaly egy nagy sikerű ifjúsági tábort rendezett Baján, a tábor sikeres megvalósulása érdekében végzett kiemelkedő és példamutató helytállásáért a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség több munkatársa is elismerésben részesült.

A DÍJAZOTTAK

  • Gödön Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség szakmai alelnöke,
  • Jakity Ágota, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség bácsalmási koordinátora,
  • Gémes Franciska, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség kiskunhalasi koordinátora,
  • Balatonné Sáfrány Erika, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség bajai koordinátora,
  • Kleineisel Éva, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség tagja

MÁS VÁRMEGYÉKBEN IS OSZTOTTAK KI DÍJAKAT

Pár nappal korábban egyébként egy közös évértékelő állománygyűlést is szerveztek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában, ahol szintén számos kitüntetést adtak át, erről bővebben a Szeged365.hu-n olvashatnak:

Borítókép: Bács-Kiskun FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb