Mindenmás

Magyar legénységgel a fedélzetén süllyedt el egy uszály a Duna németországi részén

A németországi Regensburg közelében süllyedt el a egy német zászló alatt hajózó teherszállító hajó, a fedélzetén két magyar is szolgálatot teljesített. Mind a kormányos, mind a kapitány megsérült a balesetben – adta hírül az RTL.

A bajorországi Regensburgból az ausztriai Linzbe tartott a vasérccel megrakott önjáró teherhajó, amely az Achim névre hallgatott, ám a Giesling nevű vízerőmű melletti zsilipkamrában elsüllyedt, pénteken kora délután. Hogy miért, egyelőre nem tudni.

JELENTŐS KÁROK, SÉRÜLT MAGYAR SZEMÉLYZET

A 85 méter hosszú, 8,20 méter széles hajó a 11,30 méter mély zsilip aljára süllyedt. A 61 éves magyar kapitány és a 64 éves magyar kormányos a zsilipkamra falán lévő vészlétrákon jutott ki a vízből. A kapitány könnyebben, a kormányos közepesen sérült meg.

 A zsilip irányítóközpontjának munkatársai riasztották a regensburgi vízirendőrséget, amelynek támogatására a tűzoltóság, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelmi szolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre. A hajóból szivárgó dízel üzemanyag egyelőre a zárt zsilipkapuknak köszönhetően nem jelent veszélyt a környezetre, de a helyzet alakulását folyamatosan figyelemmel kísérik. A kár összege több millió eurós nagyságrendű lehet, ahogyan a mentés költségei is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb