Közélet

Megtartották a kecskeméti Városházán a március 15-ei ünnepi megemlékezést

Az esős idő miatt megváltozott helyszínen, a Kossuth tér helyett a kecskeméti Városháza Dísztermében tartották meg a város ünnepi megemlékezését március 15-e alkalmából, szerda délelőtt.

Az eseményen a Magyarország Érdemes Művésze díjjal frissen kitüntetett Szente Vajk rendezésében, valamint Galambos Attila irodalmi vezető, és a szintén nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetéssel elismert Tóth Kata dramaturg közreműködésével mutatták be “Az otthon hazahív” című előadást. A műsorban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészei vettek részt.

Az ünnepi megemlékezésen beszédet mondott Nyeste Pál, piarista szerzetes, valamint műsorukkal emelték az esemény hangulatát a Kecskeméti Városi Fúvószenekar, és a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület tagjai.

A rendezvény zárásaként végül koszorút helyeztek el a Kossuth-szobornál. Ahogy Szemereyné Pataki Klaudia Facebook oldalán közzétette, az ünnepséget követően már útra is kelt Kiskőrösre, ahol délután 3 órától Orbán Viktor miniszterelnök fogja elmondani ünnepi beszédét.

Borítókép: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb