Mindenmás

Hatalmas ellenőrzést tartottak a kecskeméti rendőrök az M5-ösön, még a Készenléti Rendőrség helikopterét is bevetették

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai a Kecskeméti Rendőrkapitányság egyenruhásainak közreműködésével hatalmas ellenőrzést tartottak az M5-ösön, még a Készenléti Rendőrség helikopterét is bevetették a művelet során, csütörtökön, tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A CÉL A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG JAVÍTÁSA VOLT

Mint írták, a 9 órától 14:30 – ig tartó akció során a Készenléti Rendőrség helikopterének segítségével a gépkocsizó egységek tevékenységét a parancsnokok a légtérből irányították. A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés elsősorban a sztráda leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

A RENDŐRÖK 71 ESETBEN MÁSFÉL MILLIÓ FORINTOT MEGHALADÓ BÍRSÁGOT SZABTAK KI

A komplex akció során hatvanöt külföldi és két magyar állampolgárságú sofőr szegte meg a nehéz tehergépjárművel történő előzés szabályait. Még mindig több olyan sofőr akadt, aki a folyamatos kampányok ellenére nem használta a biztonsági övet vezetés közben. Összességében a rendőrök 71 esetben másfél millió forintot meghaladó bírságot szabtak ki a szabálytalankodókkal szemben. A közlekedési jogsértések miatt kiszabott bírságok megfizetésére a helyszínen is lehetőség volt POS terminál segítségével; huszonhatan éltek is az azonnali fizetés lehetőségével.

48 SOFŐRREL SZEMBEN A LÉGTÉRBŐL LEADOTT JELZÉS ALAPJÁN INTÉZKEDTEK

A rendőrség tájékoztatása szerint a légtérből végrehajtott forgalom-ellenőrzés ismét bizonyította hatékonyságát: az akció ideje alatt negyvennyolc sofőrrel szemben a légtérből leadott jelzés alapján kezdeményezték a rendőri intézkedést.

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán a közlekedésbiztonság javítása érdekében a jövőben is folytatódnak a hasonló akciók. A rendőrség arra kéri az autópályán közlekedőket, hogy a saját és mások biztonsága érdekében minden esetben tartsák be a sztrádákra vonatkozó különleges szabályokat is!

Forrás és fotók: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb