Mindenmás

Taroltak vármegyénk séfei: kecskeméti étterem ételsora lett az ezüstérmes az idei Magyarország Étele versenyen

Vármegyénk séfei kibérelték az első három helyezést az idei Magyarország Étele versenyen. Bőven van ok a büszkeségre, az első helyen a fülöpszállási Kígyósi Csárda csapata, a másodikon a kecskeméti  Vincent Restaurant & Pastry étterem csapata végzett, a dobogó legalsó fokára pedig a szabadszállási Zöld Ász fogadó által nevezett társaság ért oda.

A fülöpszállási Kígyósi Csára csapata, a Székekpuszta Ifjai nyerte el a 2023-mas Magyarország Étele díjat, Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével, tegnap Felcsúton. Az Index azt írja, hogy a préselt malacarcot a második helyen egy kecskeméti étterem, a Vincent Restaurant & Pastry által nevezett Vincent csapat lett, az ő ételsoruk a Bíbor hajnal elnevezést kapta. A harmadik helyen is egy vármegyei étterem társulata zárt, a szabadszállási Zöld Ász fogadó által nevezett Róna Ászai nevű csapat lett a bronzérmes, Csonkatányér nevű kompozíciójával. A verseny során négy elemből álló ételben kötelező volt használni a hazai sertést, vajat és egy Magyarországról származó öko-, vagy védjegyes terméket.

A verseny Facebook-oldalán azt is leírják, hogy pontosan miből áll az idei év étele:

Malac pofa-nyelve-orra konfitálva, mangalicasonka-köntösben prés alatt készítve, füstölt kalocsai pirospaprikás krémmártással. Pirított kukoricapuliszka, kapros juhtúróval bélelve, házi tejföllel. Savanyított malacfüles, nemzeti, langyos vitaminsaláta, zöldfűszeres-velős roppanccsal

írják a verseny közösségi oldalán.

Borítókép: Magyarország Étele FB oldal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb