Mindenmás

Need 4 Speed, hírös módra: 1879 (!) gyorshajtót fogtak egyetlen hét alatt Bács-Kiskunban

Kecskemét (és környéke) száguld és az állítás nem csupán gazdasági értelemben igaz. Egyetlen hét alatt 1879 sofőr lépte át a megengedett sebességhatárokat, amely a korábbiakhoz képest jelentés növekedést mutat – tudtuk meg a rendőrségtől.

Az összesítésből az is kiderült,

  • hogy a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten harminc anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások,
  • további hat könnyű sérüléssel, valamint három súlyos sérüléssel járó karambol volt, ezekben a balesetekben összesen huszonketten sérültek meg,
  • halálos baleset nem volt, azonban az egyik – vasárnap történt – ütközést olyan sofőr okozta, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott,
  • az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1879 lépte át, amely a korábbiakhoz képest jelentés növekedést mutat,
  • az ittas vezetők kiszűrése érdekében tartott ellenőrzések is folytatódnak, ezek eredményeként a járőrök 27 olyan sofőrt szűrtek ki a forgalomból, akik ittasan vettek részt a közlekedésben. Ellenük természetesen eljárás indult.

RENDŐRHELIKOPTERREL NYOMULTAK AZ M5-ÖSÖN

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának munkatársai – a kecskeméti egyenruhások közreműködésével – a hét közepén az M5-ös autópályán tartottak fokozott ellenőrzést. Az akcióban részt vett a Készenléti Rendőrség helikoptere is, így a gépkocsizó járőröket a légtérből irányították.

A rendőrök elsősorban azokat a szabályszegőket szűrték ki, akik szabálytalanul használták a leállósávot, illetve azokat a kamionsofőröket is szankcionálták, akik szabálytalanul előztek. 

A 2023. március 16-án 9 órától 14 óra 30 percig tartó akcióban részt vett a Készenléti Rendőrség helikoptere is, így a gépkocsizó egységek tevékenységét a parancsnokok a légtérből irányították.

A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés elsősorban az sztráda leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

A komplex akció során hatvanöt külföldi és két magyar állampolgárságú sofőr szegte meg a nehéz tehergépjárművel történő előzés szabályait. Még mindig több olyan sofőr akadt, aki a folyamatos kampányok ellenére nem használta a biztonsági övet vezetés közben.

Összességében a rendőrök 71 esetben másfél millió forintot meghaladó bírságot szabtak ki a szabálytalankodókkal szemben. A közlekedési jogsértések miatt kiszabott bírságok megfizetésére a helyszínen is lehetőség volt POS terminál segítségével; huszonhatan éltek is az azonnali fizetés lehetőségével.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb