Mindenmás

Készpénzt és aranyékszereket is lopott egy házból a kalocsai bűnbanda, amíg a tulaj az udvaron kertészkedett

Számos feljelentést érkezett a Kalocsai Rendőrkapitányságra még tavaly szeptember és október között, melyben a lakók betörésekre és besurranásokra tettek panaszt. A bűnbanda az ingatlanokból réz hulladékot, fűkaszát, lánghegesztő pisztolyt, de még csónakmotort is eltulajdonított.

Az egyik házba egy nyitott ajtón keresztül surrantak be, a ház tulajdonosa ezalatt az udvaron végezte a kerti munkát, tőle készpénzt és aranyékszereket tulajdonítottak el. Olyan épületekbe is bemerészkedtek, ahol láthatóan nem volt lakó, innen vízcsapokat, radiátorokat, fűtéscsöveket vittek el.

KARÓT, MARHAHÚST, DE MÉG SÖRCSAPOT IS LOPTAK

Egy másik esetben egy külterületi tanyáról loptak el 18 db – karám építéséhez vásárolt – akác karót, egy hűtőkonténerből pedig hamburgerhúst, 18 kg marhahúst és egy komplett sörcsapot loptak el a hozzá tartozó reduktorral együtt.

A rendőrök végül összesen hét gyanúsítottat hallgattak ki tizenkét lopási ügyben. Öt férfit vettek őrizetbe, közülük négyen jelenleg is letartóztatásban vannak, ötödik társuk pedig egy más ügyben kapott, letöltendő börtönbüntetését tölti. Ketten szabadlábon védekezhetnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb