Mindenmás

Rengeteg bejelentés érkezett a tűzoltókhoz a viharos szél okozta károk miatt

Megérkezett a Bács-Kiskun vármegyei Katasztrófavédelem összegzése: az elmúlt 24 órában 2 tűzesettel és 40 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett, amely tűzoltói beavatkozást igényelt.

Két tűzeset is jutott tegnapra: Egy családi ház kéményében lerakódott korom izzott hétfő délután Császártöltésen, a keceli önkormányzati tűzoltók és a császártöltési önkéntes tűzoltók eltávolították a kéményből az éghető anyagot, majd értesítették a tűzoltókat.

Egy foktői melléképület is lángra kapott hétfőn este, teljes terjedelmében égett negyven négyzetméteres melléképület, az Aradi utcában. A kalocsai, a solti és a bajai hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. szerencsére senki sem sérült a tűzesetnél.

A LEGNAGYOBB GONDOT A VIHAROS EREJŰ SZÉL JELENTETTE

Sokkal komolyabb kihívást jelentett a viharos erejű szél, ezzel kapcsolatban 39 bejelentés érkezett a vármegyei tűzoltókhoz – tudtuk meg a Katasztrófavédelemtől. A vármegye több pontján a szél fákat csavart ki, nagyobb méretű faágakat szakított le, ezek legtöbbször úttestre, vezetékekre vagy épületekre dőltek, akadályozva ezzel a forgalmat több helyen is. A Katasztrófavédelem kollégái motoros láncfűrésszel távolították el a fákat, személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

MA MÉG BIZTOSAN MARAD A SZELES IDŐ

A teljes Dunántúlra, Budapestre, Pest és Bács-Kiskun vármegyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható viharos szél miatt. Igaz, hétfővel ellentétben most már nem másod-, csak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb