Mindenmás

A bíróság épülete előtt fenyegetőzött és verekedett egy lajosmizsei férfi, aki nem tudott beletörődni a szakításba

A Kecskeméti Járási Ügyészség kapcsolati erőszak, magánlaksértés, garázdaság és zaklatás miatt emelt vádat egy férfi ellen. A szakításba belenyugodni nem tudó, távoltartás hatálya alatt álló férfi tovább zaklatta volt élettársát és amikor a nő emiatt ismételten távoltartást kezdeményezett, még a bíróság épülete előtt is randalírozott, fenyegetőzött. Az elkövető a nő kísérőjét bántalmazta, az autóját megrongálta.

A FÉRFI NEM TUDOTT BELENYUGODNI A SZAKÍTÁSBA: KÖVETTE A NŐT MINDENHOVA

A vádirat szerint a lajosmizsei férfi és élettársa kapcsolata a férfi italozó magatartása és a tettlegességig fajuló viták miatt megromlott. Amikor a vádlott 2022 februárjában a lakásuk berendezési tárgyait is összetörte, a nő megszakította az életközösséget és az ingatlanuk tetőterébe költözött a két közös kiskorú gyermekükkel. A férfi azonban a kapcsolatuk megszakadásába nem tudott belenyugodni, folyamatosan szemmel tartotta és követte a nőt mindenhova, az utcán hangosan kiabált vele, sérelmezve a szakítást.

A FÉRFI TETTLEGESEN IS BÁNTALMAZTA VOLT ÉLETTÁRSÁT, MIUTÁN Ő TÁVOLTARTÁSI VÉGZÉST KÉRT VELE SZEMBEN

A folyamatos zaklatások miatt a nő Tiszakécskére költözött, egyidejűleg távoltartást kezdeményezett a férfival szemben, amelynek során a bíróság előtt a felek egyezséget kötöttek. A vádlott azonban azt még aznap megszegte, különböző hívószámú készülékekről előbb telefonon, majd az asszony új otthonánál megjelenve ismét személyesen is háborgatni kezdte a sértettet. 2022 októberében a nő kapujának lemezborítását letépte és az udvarba bemenve előbb a biztonsági kamerát, majd a klímaberendezést akarta leverni. A sértett megpróbálta megakadályozni ebben, azonban a vádlott a falhoz nyomta, a haját tépte és többször a lábába rúgott.

A FÉRFI A BÍRÓSÁG ÉPÜLETE ELŐTT RANDALÍROZOTT

A nő ezután a távoltartás szabályainak rendszeres megszegése miatt ismét a bírósághoz fordult. A 2022. október 27-re kitűzött tárgyalás előtt a férfi a bíróság épülete előtt, majd a bejáratnál hangoskodott, a volt élettársát trágár szavakkal illette, ami miatt a biztonsági őrök nem engedték be az épületbe. Végül az utcán megvárta az épületből kijövő nőt és kísérőjét, akit a ruhájánál megragadott, belerúgott és megütötte, majd a közelben parkoló autójába többször belerúgott.

Mivel a férfi a vele szemben emiatt elrendelt bűnügyi felügyelet alatt sem hagyta abba a nő telefonos zaklatását, a kecskeméti rendőrök őrizetbe vették. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit az ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével, magánlaksértés, zaklatás, valamint garázdaság vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb