Közélet

A közgyűlés döntése alapján támogatást kap a Széchenyi István Közösségi Ház, valamint lezárták a Kecskeméti Nemzeti Színház felújításának tervezetét is

Március 30-án, csütörtökön tartotta meg soron következő közgyűlését Kecskemét önkormányzata, ahol 40 napirendi pont került az asztalra. Az eseményen döntés született a temetői díjak változásáról, a költségvetési támogatásokról, valamint lezárták a Kecskeméti Nemzeti Színház felújításának tervezetét.

TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜL A SZÉCHENYI ISTVÁN KÖZÖSSÉGI HÁZ, A DIGITÁLIS TUDÁSKÖZPONT ÉS A RUDOLF KERT

A közgyűlés döntése alapján költségvetési támogatásban részesül a Széchenyi István Közösségi Ház, a Digitális Tudásközpont, valamint a Rudolf kert is.

  • A Széchenyi István Közösségi Ház működési célra 12.5 milliós, míg eszközbeszerzésre 7,4 milliós vissza nem térítendő forrást kap.
  • A Digitális Tudásközpont részére 30 milliós forrást biztosítanak a tartalékkeretből az idei működésükre.
  • A Rudolf kert fejlesztésére négy forrásból biztosítanak támogatást, ami összesen 180-190 milliós összeget jelent.

Továbbá döntés született arról is, hogy Kecskemét csatlakozik a Bács-Kiskun Vármegyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködéshez.

LEZÁRTÁK A KECSKEMÉTI NEMZETI SZÍNHÁZ FELÚJÍTÁSÁNAK TERVEZETÉT

A közgyűlés határozata alapján lezárták a Kecskeméti Nemzeti Színház felújításának tervezését. Ez azt jelenti, hogy megfelelő források esetén azonnal be lehet nyújtani a pályázatot az épület és környezetének teljes rekonstrukciójára. Mint elhangzott, a folyamatra összesen 328 millió forintot fordítottak, amelyből 238 milliót az állam, 90 milliót pedig Kecskemét önkormányzata biztosított.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb