Közélet

Megindító pillanatok: felavatták Mancs, az életmentő hős kutya szobrát Törökországban, a mostani földrengés egyik négylábú harcosa, Hope is helyezett el virágot

Felavatták a törökországi Kocaeliben Mancs, az életeket mentő hős kutya szobrát, jelentette be a hírt közösségi oldalán Novák Katalin, köztársasági elnök. Mancs szobránál a mostani földrengés utáni mentés egyik négylábú hőse, Hope helyezett el virágot, mindkét kutya nevelője, Lehoczki László jelenlétében.

MANCS SZOBRA AZ ÖNZETLENSÉG ÉS BÁTORSÁG JELKÉPE

“Mancs szobra az önzetlenséget, a segítő szándékot és a bátorságot jelképezi. Olyan tulajdonságokat, amelyekre mi, magyarok büszkék vagyunk, amilyenek lenni szeretnénk” – fogalmazott Novák Katalin, majd hozzátette, Mancs az 1999-es izmiti földrengéskor mentett életeket, most pedig 29 Magyarországról érkezett kutya segédkezett 35 ember életének megmentésében.

IDÉN 100 ÉVES A MAGYAR – TÖRÖK DIPLOMÁCIAI KAPCSOLAT

Mint a Szeged365.hu megírta, Novák Katalin felidézte, hogy idén 100 éves a magyar-török diplomáciai kapcsolat, s a török és magyar barátság, szövetség veszteségek során erősödött a történelem folyamán.

3 NAPOS LÁTOGATÁSON VAN NOVÁK KATALIN

A magyar államfő három napos hivatalos látogatáson járt Törökországban. Az MTI megtudta: a köztársasági elnök adománykeretéből a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a törökországi földrengés áldozatainak humanitárius segélyt nyújtott. Lehel László MÖS-elnök az államfői látogatás alatt 200 iskenderuni családnak adott át 200 darab tanszer- és 200 darab higiéniai csomagot.

Forrás: Novák Katalin FB oldala/szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb