Mindenmás

Még februárban leváltották a kecskeméti repülőbázis parancsnokát

Februárban derült ki, hogy felmentették Ugrik Csaba dandártábornokot, aki a kecskeméti reptér parancsnoka volt – a repülőbázis közösségi oldala viszont nem számolt be a kinevezésről – írja a HVG.

Ahogyan a Szabad Európa írja, nem lehet pontosan tudni, hogy Ugrik Csabának a 2023 januárjában életbe lépett kormányrendelet miatt kellett-e távozni, mely szerint különösebb ok és hivatkozás nélkül kirúghatók a hadseregből mindazok, akik elmúltak 45 évesek, és legalább 25 évet töltöttek tényleges szolgálati viszonyban.

NEM AKARTÁK NAGY DOBRA VERNI A VÁLTÁST

Ugrik Csaba távozásáról és a helyére érkező Gróf Gergely alezredes kinevezéséről viszont valamiért meglepően kevés információ érkezett: a Szabad Európa még egy portréinterjú-kérelmet is küldött a Honvédelmi Minisztériumnak, de ők nem adtak engedélyt arra, hogy Gróf Gergelyt bemutassák. A lap még azt is kiszúrta, hogy a honvédelem honlapjáról is töröltek egy, a parancsnokváltásról megjelent tudósítást.

A kecskeméti repülőbázis közösségi oldala elég aktív, a váltásról viszont itt sem esett szó, de egy februári bejegyzésben már dandárparancsnokként jelent meg Gróf Gergely, ahol többen is gratuláltak neki. Egy nappal korábban a Honvédség hivatalos oldalán jelent meg egy katonai értekezletről szóló poszt, melyben egy mondatban leírták, hogyUgrik Csaba feladatait Gróf Gergely veszi át.

Borítókép: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb