Mindenmás

Ne kapj frászt: április 14-ig kiképzési repüléseket tartanak vármegyénkben munkanapokon

Fokozott hanghatásokra és szokatlan fényjelenségekre figyelmeztetnek a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár vadászpilótái. A kiképzési repülések április 14-ig, munkanapokon 9 és 16 óra között zajlanak.

Az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően egészen jövő hét péntekig kiképzési repüléseket hajtanak végre a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár vadászpilótái – írják közösségi oldalukon. A repülések elsődleges célja a pilóták képzettségének fenntartása, a légtérvédelem folyamatos biztosításának érdekében.

KECSKEMÉTEN MÁR MEGSZOKOTT, DE A KÖRNYÉKBELI TELEPÜLÉSEKEN IS SZÁMÍTANI KELL A REPÜLŐGÉPEK HANGJÁRA

Kecskeméten már viszonylag megszokott jelenség a repülőgépek hangja, de mint írják, pár környékbeli településen is számolni kell majd a zajjal, amelyet a repülőgépek bocsájtanak ki. A repülések során Csongrád, Szentes, Hódmezővásárhely, Orosháza, Kondoros, Kunszentmárton, Dunaföldvár, Paks, Kalocsa, Jánoshalma, Kiskunhalas, valamint Kiskőrös települések térségében kell számítani a megszokottól eltérő hanghatásokra, sőt, egyes esetekben szokatlan fényhatásokra, azaz infracsapdákra.

A Magyar Honvédség kéri a lakosság szíves megértését és türelmét az említett időszakban.

Borítókép: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár FB. oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb